‘Kelebekler’ yüksekten uçtu!

‘Kelebekler’, Sundance Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nün sahibi oldu.

Yayınlanma: 28.01.2018 - 20:51
Abone Ol google-news

Yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği yeni filmi “Kelebekler”, bağımsız filmlerin “kalesi” Sundance Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü aldı. “Kelebekler”, bu ödüle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hiçbir destek almadan ulaştı. Karaçelik, bakanlığın destek vermeme kararını sosyal medya hesabından “Kültür Bakanlığı yeni filmim Kelebekler’i desteğe layık bulmamış” diyerek duyurmuştu. Bu nedenle filmin tamamlanabilmesi için “fonlama kampanyası” başlatılmıştı.

“Kelebekler”, dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan ve bu yıl 18-28 Ocak tarihlerinde ABD’nin Utah eyaletinde 32’si düzenlenen Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirmişti. Sinemaseverlerin yoğun ilgi ve beğenisiyle karşılanan film, 27 Ocak Cumartesi akşamı gerçekleşen ödül töreninde, “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.

Aynı festivale iki sene önce “Sarmaşık” filmiyle katılan Tolga Karaçelik, yeni filmi “Kelebekler” ile festivalde bu kez ödüle ulaşmayı başardı. Öte yandan film, festival yolculuğuna 24 Ocak - 4 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen, Avrupa’nın en önemli festivallerinden 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali ile devam ediyor. “Kelebekler”in festival kapsamında Avrupa prömiyeri yarın gerçekleşecek.

Birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini konu alan “Kelebekler”de; Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncular rol alıyor. Filmin mart ayında Türkiye’de vizyona girmesi bekleniyor.

KARAÇELİK’TEN İMALI TEŞEKK ÜRLER

Ödül töreninde sahneye filmin yapımcısı Diloy Gülün, filmin başrol oyuncularından Tuğçe Altuğ ve besteci Ahmet Kenan Bilgiç ile birlikte çıkan Tolga Karaçelik, ödülünü Cannes’da “Kare” ile Altın Palmiye kazanan Ruben Ostlund’un elinden aldı. Ödül konuşmasında “Sanırım burada böylece durup akıllı bir adam görüntüsü vermem en iyisi, çünkü ağzımı açacak olursam aptalca şeyler söyleyeceğim. Bu filmi 18 günde çektik. Bu burada gösterilen ikinci filmim, ilki 2015’te gösterilen “Sarmaşık”tı ve onu da 19 günde çekmiştik. Umarım bir sonraki filmim için 6 haftalık bir süremiz olur en azından. Yapımcım da burada, onu alkışlamanızı rica ederim, ki düzgün bir film çekebilmek için en az 6 hafta gerektiğini anlasın... Ayrıca bu filmin yeterince iyi olmadığını düşünen tüm satıcı firmalara da teşekkür ederim, çünkü günümüzde hangi filmi izleyip izlemeyeceğimize onlar karar veriyor. Müstakbel eşim Tuğçe’ye de teşekkür ederim, ona bir hafta kadar önce evlenme teklif ettim ve kabul etti. Yani son 15 günde bu ödülü aldım, bir eşim oldu ve artık gidiyorum” diyen Karaçelik, sözlerini tüm jüriye ve Sundance ekibine teşekkür ederek sonlandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler