Assos’ta Felsefe bu yıl Marx’a adanıyor

18 yıldır düzenli olarak gerçekleşen ve gelenekselleşen Assos’ta Felsefe etkinliği bu yıl doğumunun 200. yılı vesilesiyle, felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan 19. yüzyıl Alman filozofu Karl Marx’a adanıyor.

Yayınlanma: 07.06.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

18 yıldır düzenli olarak gerçekleşen ve gelenekselleşen Assos’ta Felsefe etkinliği bu yıl doğumunun 200. yılı vesilesiyle, felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan 19. yüzyıl Alman filozofu Karl Marx’a adanıyor. Felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan ve Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen sempozyum etkinliğine, yurtdışından ve yurtiçinden öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları katılıyor.

2 - 5 Temmuz

Bu yıl 2-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan ve Marx’ın Siyaset Felsefesi’nin farklı bakış açılarıyla ele alınacağı sempozyuma, Prof. Dr. Richard Miller (Cornell Üniversitesi), Prof. Dr. Andrew Chitty (Sussex Üniversitesi), Prof. Dr. William H. Shaw (San Jose Eyalet Üniversitesi), Prof. Dr. Tony Smith (Iowa Eyalet Üniversitesi), Prof. Dr. Karsten J. Struhl (New York Şehir Üniversitesi), Prof. Dr. Türker Armaner (Galatasaray Üniversitesi), Prof. Dr. Doğan Göçmen (Dokuz Eylül Üniversitesi), Yard. Doç. Dr. Larry Udell (West Chester Eyalet Üniversitesi) ve Yard. Doç. Dr. Jan Kandiyali (İstanbul Teknik Üniversitesi) konuşmacı olarak katılacaklar. Etkinlik çerçevesinde aynı zamanda, antik tiyatroda, Anne Monika Sommer-Bloch, bir klasik müzik keman dinletisi de gerçekleştirecek.

Ayrıntılı bilgi ve “on-line” kayıt için: www.philosophyinassos.org.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler