NY Times: Trump, Erdoğan ve Putin arasında seçime zorlanabilir

NY Times’ta yayınlanan bir analize göre, Rusya Devlet Başkanı Putin’le geçmişe dayalı güçlü ilişkileri olan ABD Başkanı Donald Trump, ABD bürokrasi çevrelerinden gelen yoğun baskılar neticesinde, Rusya ve Türkiye arasında bir seçim yapmaya zorlanabilir.

Yayınlanma: 28.02.2020 - 15:55
Abone Ol google-news

Lara Jakes ve Michael Crowley tarafından kaleme alınan analize göre, uzun bir süredir Türk ve Rus liderlerle yüzleşmekten kaçınan Trump, Perşembe günü Suriye'nin kuzeybatısında yaşanan ve çok sayıda Türk askerinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısının ardından bir taraf seçmek zorunda kalabilir.

Makaleye göre, Türk liderler yaşanan çatışmayı, uzun süredir gergin seyreden iki ülke ilişkilerini bir kenara bırakıp, ortak düşman olan Moskova'ya karşı birleşmeleri gerektiğini göstermek için kullanıyorlar.

TRUMP KARARSIZ

Trump'ın her iki lidere de mesafeli durduğunu ifade eden, eski ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Rusya masası direktörü Jeffrey Edmonds NY Times’a yaptığı açıklamada, “[Trump] çoğu zaman Rusya yanlısıydı. Putin onu Türkiye karşısında tuhaf bir konuma sokuyor" demişti. Ancak makaleye göre uzmanlar, Trump'ın bu konuda bölünmüş duyguları olabileceğini belirtiyor.

ABD ASKERİ MÜDAHALEYE İSTEKLİ DEĞİL

Makalede görüşlerine yer verilen bir başka isim de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O’Brien oldu. O’Brien, Atlantik Konseyinde yaptığı açıklamada, "ABD’nin, 82. Hava İndirme Tugayı'nı bu kaotik ortama göndermeye hazır olduğunu düşünmüyorum" diyerek, Suriye’deki savaşa fiili müdahalede bulunmaya niyetli olmadıklarının sinyallerini vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler