Ölüm yelekleri satışta

Türkiye’nin göçmenlere Avrupa kapılarını açması sonrası sınır kapılarından geçemeyen göçmenler Ege kıyılarından geçmeyi deniyor. Göçmenler, Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmek için Çeşme’ye akın etti. Pazar günü ve gece boyunca 4 göçmen botu Çiftlikköy bölgesinden denize açıldı.

Yayınlanma: 03.03.2020 - 05:30
Ölüm yelekleri satışta
Abone Ol google-news

Basmane semtinden taksilerle Çeşme Çiftlikköy bölgesinde Pırlanta sahiline gelen göçmenler plastik botla denize açıldı. Kıyıda bekleyen göçmenler ise kendilerinin de adalara geçme planı olduğunu ve bot beklediklerini söyleyerek “Tek korkumuz Yunan güvenlik güçlerinin botlarımızı batırıp bizi ölüme göndermesi” dedi.

SAHTE YELEKLER

Göçmen hareketliliği yaşanması sonrası, esnaf can yeleği ve can simitlerini tekrar tezgâhlara çıkartarak satmaya başladı. Yeleklerin tanesinin 50 ile 100 TL olduğu öğrenildi. Polis, göçmenlerin ucuz olduğu için tercih ettiği, içi atık malzemelerle doldurulmuş sahte can yeleklerini üretenlere yönelik operasyonlar düzenlemişti. Sahte can yeleklerinin üretiminde çoğunlukla kaçak göçmenlerin çalıştırıldığı biliniyor. 

MAZOTU ALDILAR

Çeşme açıklarında denize açıldıktan sonra mahsur kalan, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 136 düzensiz göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kıyıya çıkarıldı. İddiaya göre göçmenler, Sakız Adası’na yaklaştıkları sırada Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldu. Ekipler botun motoru ve yakıtını aldı. Göçmenler daha sonra Türk ekiplerce kurtarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler