‘Fakirin hayali’ gerçek oldu

703 sayılı KHK ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şehir hastaneleri hayaline kavuştu. Kamu-özel işbirliği tesislerinin yaptırılması ile hizmet alınmasına ilişkin usul ve esaslar, cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 23:46
Abone Ol google-news

Parlamenter sistemin son hükümeti, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyum yasaları ile sağlık alanında dikkat çekici değişikliklere gitti. 703 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı kuruluş yasasının adı, “Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında KHK” olarak değiştirildi.

Tüm ayrıntılar Saray’da

Kamu Özel İşbirliği modeli ile tesis yaptırılması, yenilenmesi ve hizmet alınması kanununda da değişikliğe gidildi. Bina ve yapıların kanunla belirlenmesinin yanında “cumhurbaşkanlığı kararnamesi” ile belirlenmesinin önü açıldı. Kamu özel işbirliği modeli ile tesis yaptırılması, yenilenmesi ve hizmet alınmasına ilişkin usul ve esaslar, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’nın görüşleri alınmak suretiyle Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenmesi hükmü tarihe karıştı. Kamu-özel işbirliği tesislerinin yaptırılması, yenilenmesi ve hizmet alınmasına ilişkin usul ve esaslar, “cumhurbaşkanı” tarafından belirlenmesi hükmü getirildi. KamuÖzel İşbirliği çerçevesinde yapılan sözleşmelerin yatırım döneminde yeni ihtiyacın ortaya çıkması halinde ilave işin yaptırılması için Cumhurbaşkanı izni dahilinde yüklenicinin sorumluluğun alınması maddesi de ayrıca eklendi. Sağlık Bakanlığı görevlerinde yer alan “Maliye Bakanlığı” ibaresi “Hazine ve Maliye Bakanlığı”, “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı” olarak değiştirildi. Adli Tıp Kurumu Kanunu’nda “Morg İhtisas Dairesi’nin görevleri” başlığı altında yer alan mahkeme, hâkimlik ve savcılıklar tarafından gönderilen cesetler ve ceset kısımları ile her türlü incelemeleri yapıp raporlaştırma maddesi “Kimsesiz cesetler” olarak değiştirildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler