İhraç edilen doktora vebalı muamelesi

İhraç edilen sağlık çalışanları yalnızca SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabilecek. Bunların sayısı 10’u bile geçmiyor.

Yayınlanma: 08.11.2018 - 21:35
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1134604,1135432,1135382>

AKP tarafından sunulan ve TBMM Sağlık Komisyonu’nda kabul edilen yasa teklifi ile; sayısı yaklaşık 8 bini bulan ihraç edilen sağlık çalışanlarının ve güvenlik soruşturmasından geçemediği için atanamayan sağlık çalışanlarının yalnızca SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabilmesinin önü açıldı.

AKP önce 2 bin 146 atanamayan sağlık çalışanının sadece SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabilmesini sağlamak istedi. Ancak muhalefetin baskıları ile bu düzenlemeden vazgeçildi. Böylece tıp fakültesi mezunu olup da güvenlik soruşturması nedeniyle atanamayan doktorların, 600 gün olan zorunlu hizmet süresini beklemeleri koşulu ile tüm özel hastanelerde çalışabilmeleri sağlandı.

Ancak ihraç edilen sağlık çalışanlarına mesleklerini yapabilmesi için adres gösterilen SGK ile anlaşması olmayan özel hastane sayısının çok sınırlı olduğu belirtildi. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bir elin parmaklarını geçmez. Sadece ultra lüks hastaneler bunu yapabiliyor. Yüzlerce özel hastane var ve zaten özel sağlık sektöründe bir daralma var. Bu yüzden SGK ile anlaşmamayı tercih eden yok denecek kadar az” dedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Başkanı İbrahim Kara, SGK ile anlaşması olmayan özel hastane sayısının 10’u bulmadığını bildirdi.

Rapor bile yazamaz

Teklife göre ihraç edilen doktorların düzenledikleri raporlar yargı kararlarında ve idari işlemlerde esas alınmayacak. Bu doktorların sadece reçete yazabileceğine ancak rapor yazamayacağına dikkat çeken İbrahim Kara, “Rapor bile yazamayan doktoru kim çalıştırır” dedi. Gergerlioğlu ise “Doktorluğun yarısını alıyorlar. İstirahat raporu bile veremeyecekler. Vebalı doktor muamelesi yapılacak. Atanamayan doktorların da özel hastanelerde çalışması pratikte mümkün değil. Sakıncalı piyade gibi...” dedi

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler