KOAH’ta farkındalık yaratmak için kulaç attı

Dünyanın en önemli ve zorlu parkurlarında elde ettiği dereceler ile adından söz ettiren Kamil Resa Alsaran, bu kez Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) farkındalığını artırmak için 35 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçmeyi başardı.

Yayınlanma: 06.08.2019 - 20:04
Abone Ol google-news

 KOAH Hastaları Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin KOAH hastalığı ile mücadelesine destek veren Alsaran, “Tükenmeyen nefesle, KOAH’a dur de” mesajı verdi.
Alsaran, “Daha önce 34 kilometrelik Manş Denizi’ni iki kere, 17 kilometrelik Cebelitarık Boğazı’nı ve 35 kilometrelik Catalina Boğazı’nı yüzdüm. Böylece ‘açık suda üçlü taç’ unvanını aldım. Şimdi de Kuzey Kanalı’nı 13 saat 55 dakikada geçtim. Babam Mehmet Rasim Alsaran’ı geçen yıl KOAH hastalığından kaybettim. Kuzey Kanalı’nda attığım her kulaçla KOAH Hastalıkları Derneği ve TÜSAD’ın bu hastalıkla olan mücadelesine destek olmak istedim” dedi. KOAH Hastaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mecit Süerdem ise hastalığın ülkemizde 5 milyon kişiyi etkilediğini anımsatarak “Hastalar, sinsi ilerleyen nefes darlığının pek üzerinde durmuyor. Oysa KOAH, önlenebilir ve doğru tedaviyle kontrol altına alınabilir bir hastalık” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler