Kansere karşı dev dans

Neolife Tıp Merkezi, Kanserle Dans Derneği, Siemens ve Varinak Onkoloji işbirliğinde gerçekleştirilen 'Kanseli Hastaya Nasıl Destek Olunur' başlıklı sosyal sorumluluk projesi tamamlandı.

Yayınlanma: 11.04.2016 - 12:40
Abone Ol google-news
300 kişi İstinye Park AVM'de gerçekleştirilen flashmob'da  proje için özel olarak yazılan şarkı eşliğinde dans etti. Kanser hastası yakınlarına ve topluma destek konusunda çözüm önerileri sunan proje, bu konuda yapılan çalışmalar arasında da bir ilk oldu. Kanserli Hastaya Nasıl Destek Olunur? adlı sosyal sorumluluk projesi toplumsal farkındalığı bir adım öne taşıdı

DANSIN EN ANLAMLI HALİ...

Kanserle Dans Derneği, Neolife Tıp Merkezi, Siemens Sağlık ve Varinak Onkoloji işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Kanserli Hastaya Nasıl Destek Olunur’ başlıklı sosyal sorumluluk projesi tamamlandı. Aralarında profesyonel dansçılar, proje destekçi firmalarının çalışanları, kanser hastaları ve hasta yakınlarının da bulunduğu 100’ü aşkın kişi İstinye Park AVM’de dans ederek  ‘Sağlık için... Destek için... Hareket edin’ mesajı verdi.

Yaklaşık 10 dakika süren flashmob saat 15:00’te başladı. Koreografisi Tork Dance’in kurucusu, dansçı Tan Temel tarafından hazırlanan etkinlikte, 100’ü aşkın kişi bir anda dans etmeye başladı. O an alışveriş merkezinde bulunanların da katılımıyla 300 kişiyi bulan etkinlikte kanserle mücadelede hasta yakınlarına ve topluma çözüm önerileri sunuldu, bilgiler paylaşıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılımın hayli yüksek olmasından duydukları memnuniyeti belirten Neolife Tıp Merkezi Psiko-Onkoloğu Elçin Biçer; projede amacın kanser konusunda toplumda oluşan farkındalığı ‘çözüm önerileriyle’ bir adım öne taşımak olduğunu aktardı.

BİÇER: ŞARKIYI ASLINDA ONLAR YAZDI

Etkinlik için hazırlanan özel şarkının sözlerini de yazan Elçin Biçer; “Şarkıyı yazarken, projenin amacı olan ‘kanserli hastaya desteği’ anlatmak çok önemliydi. Ben de 5 yıllık mesleki deneyimimde bana gelen yüzlerce kanser hastasının, yakınlarından duymak istediği sözleri, tutumları ve destek için doğru tavrı şarkımıza aktarmaya çalıştım. Aslında bir anlamda bu sözleri ben değil kanserle mücadele edenler yazdı” dedi. 

‘RUHUM İYİLEŞMEYE BAŞLADI..’

Etkinlik öncesinde Neolife Tıp Merkezi’nde 10 hafta süren dans terapilerine katılan hastalardan Özgecan Hanım; “Kanser olduğumu öğrendiğimde bir boşluğa düştüğümü hissettim ve o boşluk bitmedi. Düşüyordum, sürekli düşüyordum... Dans terapi benim ruhuma çok iyi geldi. Ruhum, iyileşmeye başladı” diye konuştu. Etkinliğin dansçılarından bir diğer kanser hastası Ayşe Hanım da dans terapiyi şöyle anlattı: “Hastalığım şu anda çok daha iyi. Tedaviye morali bozuk geliyorum ama burada dans ettikten sonra çok mutlu ayrılıyorum. Dans benim içimi rahatlatıyor.”

Neolife Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Nesrin Aslan da sanatın iyileştirici etkisini bir kez daha görmekten duydukları mutluğu aktarırken “Hastalarımız tedaviye çok kolay uyum sağladı. Dans terapi ile bu zorlu yolu çok daha kolay geçiyorlar” dedi.  Aslan, Neolife Tıp Merkezi’nde sanat terapilerine bundan sonra da devam edeceklerini kaydetti.  

“KANSER ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIK”

Proje destekçilerinden Siemens Healthcare Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Şevket On şunları söyledi: “Siemens olarak, insan sağlığına yönelik çalışmalarda inovasyon odağında çalışarak dünyanın korkulu rüyası haline gelen başta kanser olmak üzere birçok sağlık sorununa çözüm bulmak için durmaksızın çalışıyoruz. Farklı türleri ile dünya genelinde oldukça yaygın olan kanser hastalığı, Siemens Sağlık’ın önemle üzerinde durduğu çalışma alanlarından bir tanesi. Kanserin önlenebilir ve erken evrede teşhis edilebilir bir hastalık olduğunun göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bu kapsamda böyle anlamlı bir projeye destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 “YENEBİLİRİZ”

Varinak Genel Müdürü M. Tolgay Kurt da bu tür projelere her zaman destek olduklarını belirterek “Kanseri yenebileceğimizi biliyoruz ve Varinak çalışanları olarak bu projede yer almaktan son derece mutluyuz.  Bu konuda farkındalık yaratma adı altında elele, birlik içinde olduğumuzu göstermek adına çok güzel bir etkinlik ile İstinye Park’ta buluştuk. Ne kadar çok destek, o kadar çok kanser hastasına moral diyoruz ve bu değerli projeye destek sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. ‘

PROJE İÇİN YAZILAN ŞARKI:

Güçlüsün deme bana en yorgun anımda

Ağlama deme bana ruhum yıkanır gözyaşımla

Bir hikayem var benim gök gürültülü sağanak yağışlı zemin kaygan

Başka öyküler anlatma bana

Haydi dans et benimle benim havamda

Zorlama kendini cevap aramaya

Cevapsız sorular sorup durma

Bildiğini, duyduğunu, korkunu bırak da gel

Gölgem ol tam arkamda...

Haydi dans et..

BEDENE VE HAREKETE ‘FARKLI’ BİR BAKIŞ: DANS TERAPİ

Neolife Tıp Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen dans terapilerde hareketin yaşamsal önemi vurgulanıyor, sanatla bütünleşen hareketin zihin ve bedene sağladığı iyiliklerle farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Dans Terapisine katılmak için illa ki bir hastalıkla mücadele etmek gerekmediğini vurgulayan Neolife Tıp Merkezi Psiko Onkologu Elçin Biçer;  sağlıklılık halini, “İç yaşam enerjimizin derinlemesine farkında olmak ve bu enerjinin zihin-beden ilişkisi içerisinde uyumlanması ve ifadesi” olarak tanımlıyor.

“Nothing happens until something moves.”

Biçer; “Zihin ile karşılıklı etkileşim halinde olan bedendeki hastalıkların şifası da, yine hem zihne hem de bedene yönelik bir hareketten gelir” diyor.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler