İlkyardım eğitiminin önemi

İlk Yardım eğitiminin önemi toplum ve devlet tarafından yeni yeni keşfedilmeye başlanmıştır. 17 Ağustos depremi ülkemizde ilkyardım uygulamaları konusundaki eksikliği görmemize neden olmuştur. Devamında Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde yapılan yasal düzenlemeler de ilkyardım eğitimi konusunda yasal zorunlulukları getirmiştir.

Yayınlanma: 26.01.2017 - 16:34
Abone Ol google-news

İş Sağlığı ve Güvenliği konusundaki kanun ve yönetmeliklerle ilkyardım eğitimi sanayi ve diğer işletmelere zorunluluk olarak getirilmiştir. Şirketlerin tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre yasal olarak Sağlık Bakanlığından onaylı İlkyardım Eğitim Merkezlerinden ilkyardım eğitimi almış çalışan bulundurma zorunluluğu vardır.

Türkiye’de Antrenör olarak çalışacak tüm spor adamlarından da bağlı bulundukları Federasyonlar İlkyardımcı Sertifikasını zorunlu hale getirmişlerdir.

Sektörel bazlı bazı sanayi kuruluşları yasal zorunluluk dışında da çalışlarına ilkyardım eğitimi aldırarak işletmelerinde ve toplumda daha fazla ilkyardımcı bulunmasını sağlamaktadırlar.

Son dönemlerde Sağlık Bakanlığı’ da Kamu Spotları yayınlayarak İlkyardım Eğitimin önemini topluma duyurma çalışmalarına katılmıştır.

Tolumda bilinçli ,ilkyardım eğitimi almış kişilerin bulunması hep kendi çevrelerine faydalı olmalarını sağlamakta ,hem de Sağlık Baklanlığı tarafından yaygınlaştırılmış olan 112 Ambulans hizmetinin doğru olarak yönlendirilmesi sağlamakta veya boşuna çağrılmasının önüne geçmektedir. İlkokul mezunu olan herkes Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Eğitim Merkezlerinden 16 saatlik temel İlkyardım Eğitimi alıp Sağlık İl Müdürlüklerinin yaptığı sınava girerek ilkyardımcı olabilir. Sınanda başarılı olanlar üç yıl geçerli olan İlkyardımcı Sertifikası ve kimlik kartı sahibi olmaktadırlar. Üç yıl sonunda 8 saatlik tekrar eğitimine katılarak sertifika ve kimlik kartlarının geçerliliğini üç yıl daha uzatabilmektedirler.

Artık her ilimizde Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım  Eğitim merkezleri bulunmaktadır. İzmir’de faaliyet gösteren Akademi Akad İlkyardım Eğitim Merkezi yalnız İzmir değil Türkiye’nin de en eski ve en çok ilkyardım eğitimi veren eğitim kurumlarındandır. Akademi Akad İlkyardım Eğitim Merkezi sektöründe her zaman yenilikleri takip eden, bulan ve uygulayan kurumsal bir yapıya sahip olup, sektörde ISO 9001 belgeli ilk ve tek ilkyardım eğitim kurumudur. Ege Bölgesindeki en büyük firmalara ilkyardım eğitimi yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği eğitimi de vermektedir. 

Ülkemizde birçok insanın ilkyardım eğitimi eksikliğinden ve acil durumlarda uygulanan yanlış yöntemler ile birçok insan kalıcı sakat kalabilmekte veya ölebilmektedir. Amaç her ne kadar yardımcı olabilmek olsa da hangi durumda ne tür ilkyardım yöntemi uygulanacağını bilmek, profesyonel ve uygulamalı bir eğitim ile mümkün olabilmektedir. Her bireyin bu tür eğitimleri alması toplum ve birey açısından oldukça faydalıdır. Eğer ilkyardımı eğitimi almak isterseniz www.akademiakad.com web sitesinden daha fazla bilgi alabilir ve bir gün ihtiyacınız olduğunda hayat kurtarabilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon