Mucize bebek: Bedeninden büyük tümörle doğdu

İzmir'de doktorların "Canlı doğması bile mucize" dediği 6 aylıkken bedeninden büyük tümörle dünyaya gelen Sare İnci Bebek yaşama tutundu.

Yayınlanma: 13.07.2017 - 13:12
Abone Ol google-news


İzmirli öğretmen Didem Altıntaş ile özel bir şirkette çalışan Selim Altıntaş’ın tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen bebeklerine daha anne karnındayken tümör teşhisi konuldu. İlk başta tümörün alınabilecek boyutta olduğu söylendi. Ancak tümör haftalar geçtikte büyüyordu. Ayrıca anneye de 'Gebelik Tansiyonu' teşhisi konuldu.


Çiftin gittiği doktor, aileye Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’ne yatması gerektiğini söyledi. Gerekli tetkiklerin tamamlanmasının ardından anne Didem Altıntaş ameliyata alındı. Ameliyatınn ardından Sare Bebek dünyaya geldi. Bebek hemen nakil ambulansıyla Tepecik Hastanesi Bornova Ek Bina’daki Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne götürüldü. Burada doktorlar, "3 gün hayata tutunursa 4'üncü gün ameliyatla tümör alınacak" dedi. Sare Bebek, o kritik 3 günü atlatmayı başardı. 4'üncü gün de ameliyata alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler