İnce çağrıyı yaptı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, uzun aradan sonra ilk kez önceki gün kamuoyu karşısına çıktı.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 22:10
Abone Ol google-news

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

Seçimli kurultay için açık çağrı yapmayan İnce, sorumluluğu örgüte verirken talep olması durumunda “önümüzde yürü derlerse ben yürümeye hazırım” diyerek genel başkan adaylığı için mesaj verdi. Edinilen bilgiye göre; İnce’nin açıklamalarının ardından muhalifler noter aracılığıyla imza toplama işine hafta başında başlıyor.

Delegelerden ve milletvekillerinden oluşan bir komite kurulduğu, bu komitenin hafta başında bir basın toplantısıyla resmi kurultay çağrısı yapacağı belirtiliyor. İnce’ye yakın isimler imza konusunda sıkıntı yaşanmadığını belirterek, ellerinde 650’ye yakın imza olduğunu söylüyor. Sürecin uzamasını da Kılıçdaroğlu’nun tabanın isteğini görüp kendiliğinden çağrı yapmasının beklendiği şeklinde açıklıyorlar. Genel merkez kaynakları ise muhaliflerin yeterli imzayı toplayabilmeleri durumunda çok daha önceden işin bitirileceğini belirterek, yeterli imzanın toplanma şansının olmadığını söylüyor. İnce ekibinin süreci uzatarak Kılıçdaroğlu’na “kurultayı topla baskısı” yapmaya çalıştığını söyleyen kaynaklar, ne Kılıçdaroğlu’nun ne de genel merkezin gündeminde kurultay olduğunun altını çiziyor. Muhaliflerin tüzükteki kurallar çerçevesinde yeterli imzayı bulması durumunda Kılıçdaroğlu’nun çağrı yapacağını söyleyen genel merkez kaynakları, 81 ilin tablosunu çok net bildiklerini, muhaliflerin en çok 200 imza toplayabileceğini kaydediyor. Parti tüzüğüne göre delege sayısından 1 fazla imzanın 15 gün içinde toplanması ve Genel Merkez’e teslim edilmesi; yeterli imzanın bulunması durumunda da Genel Merkez’in 45 gün içide olağanüstü kurultayı toplaması gerekiyor.

Altay'dan İnce'ye: Ne diyecektik?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, önceki akşam TV yayınında “Engin Altay’ı dinledim, seçim gecesi konuşmadım” diyen İnce’ye, TBMM’de düzenlendiği basın toplantısı ile yanıt verdi. Altay şunları söyledi: “O gece çıkıp ne diyecektik? Seçimi kaybettik desek kaybetmedik, kazandık desek kazanmadık. Gece’nin 4’ünde kalkıp, Erdoğan’a hayırlı olsun demesinin de bir anlamı yoktu. Karar benim değildir, onundur. Ben liderlik yaptığım noktalarda, etrafımdakileri dinlerim, kararı ben veririm. O karar da bizim değerlendirmelerimizle birlikte kendisine aittir.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler