Şişli, 2 TL’ye satılan taşınmazı geri aldı

Şişli Belediyesi, 2 TL’ye verilen taşınmazını mahkeme kararıyla Bilgi Üniversitesi’nden geri aldı. İnönü yeniden aday adayı olacağını açıkladı.

Yayınlanma: 05.10.2018 - 22:58
Abone Ol google-news

 

Şişli Belediyesi’nin mülkiyeti kendisine ait olan 10 bin metrekarelik kampusun Bilgi Üniversitesi’ne 2 TL karşılığında satılmasına karşı açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, 8 katlı Kuştepe Kampusu’nun Şişli Belediyesi’ne iadesini onayladı. Belediye geriye dönük 5 yıllık kira bedeli olarak 35-36 milyon TL’lik ödeme için üniversiteye tebligat gönderdi. Yerel seçimlerde adaylık sürecine ilişkin soruları da cevaplayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, yeniden aday adayı olacağını açıkladı.

Şişli Belediyesi mülkiyetindeki söz konusu taşınmaz 2011 yılında belediye meclis kararı ile 2 TL karşılığında Bilgi Üniversitesi’ne verilmişti. Şişli Belediyesi’nin 2016 yılında İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı tapu iptali ve tescil davasında taşınmazın belediyeye iadesine yönelik çıkan karar bir üst mahkeme tarafından onayladı. Hayri İnönü dün belediye binasında gerçekleşen belediye meclis toplantısında kararı açıkladı. Toplantının ardından basın açıklaması yapan İnönü, “Kira bedelini üniversiteden isteyeceğiz. Dün üniversiteye Şişli Belediyesi’nin hakkı olan kira bedelinin ödenmesi için tebligat yaptık. Süreç başladı. Ortalama 35-36 milyon TL’ye yakın bir rakam. Biz eğitimi engelleyecek bir tasarrufta bulunmayız, eğitim süresi bittikten sonra ortak bir çözüm buluruz” ifadelerini kullandı.

‘Aday adayıyım’

İnönü, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin soruları da yanıtlayarak, “Yapılacak, bitmemiş işlerimiz var. Bunun için 2019’dan sonraki dönem için de tekrar belediye başkanı olmak istiyorum. Yani aday adayıyım. Bir sözüm var Şişlilere. Benim en büyük amacım Şişli’den giden malları Şişli’ye kazandırmak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler