Rapora rağmen Demir’e kalkan!

Fatih Belediyesi’nde Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerle ilgili dönemin belediye başkanı Demir hakkında ön inceleme bile yapılmadı.

Yayınlanma: 04.11.2018 - 22:32
Abone Ol google-news

Fatih Belediyesi’ndeki Sayıştay raporuna da yansıyan usulsüzlüklere ilişkin yapılan suç duyurusunda dönemin belediye başkanı Mustafa Demir ön inceleme kapsamına bile alınmadı. Fatih Kaymakamlığı soruşturma izni de vermedi. Sadece 4 müdürlük ön inceleme kapsamına alındı. Rapor sonucunda da 2 müdürlük hakkında disiplin soruşturması yapılmasına karar verildi.

 

<haber-dikey:1127818>

Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu geçen nisan ayında 2017 yılı gelir giderlere ilişkin hesap kayıtlarını denetledi ve şerh düştü. Soylu dönemin belediye başkanı Mustafa Demir ve ilgili müdürler hakkında “kamu zararına sebebiyet verme”, “görev ihmali” ve “görevini kötüye kullanma” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde belediyenin luzümsuz harcamalar yaparak kamu zararı oluşturduğunu belirten Soylu’nun bazı tespitleri şöyle:
“Mehter kültür ve sanat konser ve spor etkinlikleri organizasyon hizmet alım işine 11 milyon 490 bin TL harcandı.

Mühendis, mimar ve teknik hizmet alımı açık ihale bedeli olarak 4 milyon 835 bin TL ödendi. ‘Diyarbakır Sur İlçe Belediye Başkanlığı’na 6 bin adet kolilenmiş erzak alımı ve TIR ile gönderilme işi ihale bedeli’ olarak 326 bin 401 TL ödendi. İhale süreciyle ilgili ciddi eksiklikler var.”

‘Başkanın imzası yok!’

Fatih Kaymakamlığı, Soylu’nun dilekçesi sonucunda geçen temmuz ayında Mustafa Demir hakkında soruşturma ve ön inceleme izni vermedi. Sadece Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitimi Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hakkında ön inceleme yaptı. İncelemenin sonunda ise “konunun Mustafa Demir’le ilgili olmadığı, şikâyet edilen konularla ilgili resmi evrakta imzasının ve emrinin bulunmadığı, konunun ilgili müdürlükleri kapsadığı” sonucuna vardı. Kaymakamlık Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğü hakkında görevlerini yürütürken dikkatsiz ve kusurlu bulundukları sonucuna vardı, disiplin soruşturması gerektirdiğini belirtti. Ancak 4 müdürlük hakkında da soruşturma izni vermedi.

‘Kamu davası açıldı’

Kaymakamlığın verdiği kararın iptali istemiyle üst kurumlara başvuran Soylu gazetemize şöyle konuştu:

“Soruşturma izni verilmeyen birim müdürleri ve şikâyete dahil edilmeyen eski Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında ön inceleme izni verilmeme kararına Bölge İdare Mahkemesi nezdinde  itiraz ederek Kaymakamlık tarafından İstanbul 1. İdare Dava Dairesi Başkanlığı’nda 4 müdürlük hakkında kamu davası açılması sağlanmıştır. Bizim muhatabımız ita amiri olan Belediye Başkanı’dır. 2011 yılından itibaren Sayıştay Başkanlığı’na gönderdiğim şikâyet ve inceleme gerektiğine dair dilekçeler neticesinde Fatih Belediyesi’nin 2017 yılı denetlenmesi sağlanmış olup Sayıştay raporunda belirtilen önemli eksiklerin ve usulsüzlüklerin neticesinde belediye yönetiminin ne gibi işlem yapacağı ve Sayıştay’ın bu konular hakkında savcılığa müracaat edip etmeyeceğini izleyeceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler