Erdoğan AKP'nin 14 adayını daha açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 14 belediye başkan adayını daha açıkladı. Tayyip Erdoğan, "31 Mart 2019 yerel seçimlerinden başlamak üzere gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz." dedi.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 11:41
Abone Ol google-news

<video:1161702>

AKP Genel Bşakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, yerel seçimlerde gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan, sokaklara afiş asmak ve ses aracı gezdirmek gibi propaganda yöntemlerini tamamen terk etme kararı aldıklarını söyledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı.

"Ak Parti olarak, 2019 seçim döneminden başlayarak, gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece ve sadece parti teşkilatlarının ve SKM'lerin olduğu yerde afiş ve bayrak asılabilir." dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında partisinin 14 belediye başkan adayını daha açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı belediye başkan adayları şöyle:

Ağrı: Savcı Sayan.

<haber-dikey:1161803,1161710>

Aksaray: Evren Dinçer.

Bilecik: Nihat Can

Erzincan: Cemalettin Başsoy.

Edirne: Koray Uymaz.

Iğdır: Adil Aşırım.

Isparta: Şükrü Başdeğirmen.

Kars: Ensar Erdoğdu.

Kırşehir: Yaşar Bahçeci.

Kütahya: Ahmet Sami Kutlu.

Siirt: Ali İlbaş.

Tunceli: Gökhan Arslan.

Van: Necdet Takva

Zonguldak: Ömer Selim Alan

CUMHUR İTTİFAKI UYARISI

Açıklanan belediye başkan adaylarını tebrik eden Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın önemine dikkat çekerek, “31 Mart akşamı kendilerini belediye başkanlarımızı olarak görmek istiyoruz. Kalan 7 büyükşehir ve il belediyemiz ile ilçelerimizi önümüzdeki günlerde açıklamayı sürdüreceğiz. İlçe belediye başkan adaylarımızın tespiti ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Adayları belli olan şehirlerimizde teşkilatlarımız hemen sahaya inecekler. Sizlerden seçim tarihine kadar gece gündüz çalışarak partimizi sandıktan birinci çıkartmanın yanında en yüksek oy oranına ulaştırmanızı bekliyorum. Çalışmadan hiçbir şey yok. Çok koşacağız, çok dolaşacağız. Başta şahsım ve üst düzey yönetici arkadaşlarım olmak üzere durmayacağız. Şu anda bir Cumhur İttifakımız da var. Bu Cumhur İttifakımızı da lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda gerek Bahçeli, gerek şahsım, gerekse bu sürecin altyapı çalışmalarını yürüten arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Onlar hazırlıkları yapıyorlar ve şu anda bazı kalan yerleri de bizler daha sonrada liderler olarak bir araya gelip nihai olarak kararlarımızı vereceğiz. Dayanışma içinde olacağız, genel merkezlerimizin almış olduğu bu konuyla ilgili kararlara uyacağız. Eğer herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa bunun adı kakofoni olur. Ortaya tamamen böyle bir orkestra çıkartalım ki bu böyle olmasın tam aksine burada senfoni olsun. AK Parti böyle bir senfoninin kurucusudur ve dinlendirici bir yapı vardır” ifadelerini kullandı. 

AKP Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan kimdir?

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt'te, liseyi ise yine doğup büyüdüğü Ağrı Tutak'ta tamamladı.

Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlayan Savcı Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yaptı. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirdi.

12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur. Yazarlık deneyimi de bulunan Savcı Sayan'ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.

BAYKAL İSTİFA EDERKEN AĞLAMIŞTI

Siyasete küçük yaşta CHP teşkilatlarında başlayan 47 yaşındaki Savcı Sayan, 2015 yılına kadar da CHP saflarında kalmıştı. CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘A Takımı’nda bulunan Sayan, 2011 yılındaki kaset kumpası sonucu istifa etmek zorunda Baykal’ın istifa açıklamasını ise yaşlı gözlerle izlerken objektiflere takılmıştı. Baykal döneminde CHP’nin MYK üyesi olan Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ise bu koltuğunu bırakmıştı.

İZMİR’DEN ADAY GÖSTERİLMİŞ ANCAK MECLİS’E GİREMEMİŞTİ

2015 yılında “Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti’den aday adayı oldum.” diye açıklama yaparak AKP saflarına katılan Sayan, aynı yıl yapılan genel seçimlerde, AKP’den İzmir milletvekili adayı olmuştu. İzmir’de 2. Bölge 7. sıradan aday gösterilen Savcı Sayan Meclis’e girmeyi başaramamıştı.

BAYKAL’A “GÖZLERİNDE ATATÜRK’Ü GÖRÜYORUM” DEMİŞ AKP’Yİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

Savcı Sayan'ın 26 Nisan 2008 tarihinde 32. CHP Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada kullandığı ifaler de AKP saflarına katıldıktan yeniden gündeme gelmişti. Kurultaydaki konuşmasında AKP hükümetine çok sert eleştirilerde bulunan Sayan “Biz iyiyi de biliriz kötüyü de biliriz. Biz kötüyü bilmeseydik hepimiz şimdi AKP'den milletvekiliydik. Eğer bu ülkede reçelin kilosu balığın kilosunu geçmişse bazı şeyler yozlaşmış demektir. AKP gelirken Hz. Ömer'in adaletini getireceğiz demişti. Biz onlara saygı duymuştuk o zamanlar. Hz.Ömer devletin işini yaparken devletin kendi işini yaparken kendi mumunu yakardı. Acaba bunlar gemilerde kimin mumunu yakıyorlar? Sayın Genel Başkanım ,Sayın Deniz Baykal, bu ülke hangi denizleri yok etmişse bundan zarar görmüştür. Ben senin gözlerinde Anadolu'yu ve Atatürk'ü görüyorum.” cümlelerine imza atmıştı.

AĞRI’DA SEÇİM TEKRARLANMIŞTI

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığı yarışı başa baş geçmiş ve seçim tekrarlanmıştı. Zamanında yapılan seçimlerde BDP’nin adayı Sırrı Sakık 20.600, AKP’nin adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy almıştı. 1 Haziran’daki tekrarlanan seçimde ise BDP’nin adayı Sırrı Sakık 23 bin 460 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. AKP’nin adayı Hasan Arslan’a ise su seçimde sandıklardan 20 bin 609 oy çıkmıştı. Sırrı Sakık daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler