Kılıçdaroğlu: Taşeron işçiler kadroya alınmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu'nu ziyaretinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, hala binlerce taşeron işçisinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Taşeron işçilerin kadroya alınması lazım. Türkiye bu ayıptan kurtulmalı. 21. yüzyılda Türkiye çağdaş köleler istihdam eden bir devlet olmamalıdır." dedi.

Yayınlanma: 18.12.2018 - 10:27
Abone Ol google-news
<video:1173904>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu'nu ziyaret etti.
Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Çocukların okula aç gittiği bir Türkiye'yi görmek istemiyoruz." dedi.

"2 BİN 200 LİRANIN ALTINDA ASGARİ ÜCRETİ KABUL ETMİYORUZ"

Emek ve alın terinin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Kendi belediyelerimizde ve alacağımız belediyelerde asgari ücretin 1 Ocak 2019'dan itibaren 2 bin 200 lira olacağını açıkladık. Biz 2 bin 200 liranın altında bir asgari ücreti kabul etmiyoruz." diye konuştu.

"FLORMAR İŞÇİLERİNİN ANAYASAL HAKLARINA SAYGI DUYULSUN"

Flormar işçilerinin sendikalı oldukları için işten çıkarıldığını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sanki burası sömürge ülkesi. İşçilerin anayasal haklarına saygı duyulmalı." dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO TALEBİ

Hala binlerce işçinin taşeron olarak çalıştığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Bunların tamamının kadroya alınması lazım. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması lazım. 21. yüzyılda Türkiye çağdaş köleler istihdam eden bir devlet olmamalıdır. Herkesin hak arama talebi teslim edilmelidir. Bizim en büyük arzumuz budur." ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler