Ailesi alacak, o denetleyecek

Üsküdar Belediyesi meclis üyesi İlyas Karayel denetim komisyonunda.

Yayınlanma: 08.01.2019 - 22:20
Abone Ol google-news

Üsküdar Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi İlyas Karayel’in ailesinin aldığı ihalelerden sonra, belediyede bir skandal daha yaşandı. İlyas Karayel, Üsküdar Belediyesi Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.

Üsküdar Belediyesi Başkanlığı 17 Temmuz 2017’de “2017 / 342540” numarasıyla Bebek Çeyizi Alımı ihalesi açmıştı. Pazarlık usulüyle açılan ihaleyi 188 bin sözleşme bedeliyle Saris İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi almıştı. Sözleşme de 4 Ağustos 2017’de imzalanmıştı. Şirketin ortakları arasında Karayel’in kardeşi İbrahim Hakkı Karayel de bulunuyor. Karayel’in eşi Saniye Karayel de Üsküdar Belediyesi’nden 2017 yılında üç kez ihale almıştı.

‘Ruhuna aykırı’

Bu kez Üsküdar Belediyesi’nde farklı bir skandal yaşandı. Belediyenin 2019 Yılı Denetim Komisyonu seçimi gizli oy ile önceki gün yapıldı. Komisyona 5 meclis üyesi seçildi. 5 üyeden biri de İlyas Karayel oldu. Karayel 26 oy aldı. Karayel’in ailesinin Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ihalelerin toplamının 756 bin 548 TL olduğunu belirten Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi avukat Banu Gün Öztürk şöyle konuştu:

“AKP Üsküdar Belediye Meclis üyesi İlyas Karayel’in eşinin ve kardeşinin Üsküdar Belediyesi’nden farklı şirket ve ihaleler ile toplamda 756.548,50 TL ihale alması Belediye Kanunu’na ve Kamu İhale Kanunu’na aykırıdır. AKP’li meclis üyeleri İlyas Karayel’i denetim komisyonu üyesi olarak seçti. Yani belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi ailesi ihaleye giren İlyas Karayel’e teslim edildi. Eşinin ve kardeşinin Üsküdar Belediyesi’nden ihale alması zaten hukuka aykırıyken bir de  İlyas Karayel eşi ve kardeşinin 2018 yılında da eğer almışlar ise ihalelerini denetleyecek. Bu bütünüyle denetleme sisteminin ruhuna aykırıdır. İhaleler sonucunda mal ve hizmet satın alan belediye ödediği parayı Üsküdarlının vergilerinden elde ediyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler