Binali Yıldırım: Buyursun herkes istifa etsin, ben de edeyim

Parlamento muhabirleriyle bir araya gelen TBMM Başkanı ve AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım, "Bizim yaptığımız bir siyasi faaliyet yok. Seçim bir siyasi faaliyet değildir. Benim bir teklifim var; bütün seçime girecekler bulundukları görevleri bıraksınlar. Meclis bu düzenlemeyi yapsın, o zaman bu tartışmalar da sona ersin. Buyursun herkes istifa etsin, biz de edelim" dedi.

Yayınlanma: 10.01.2019 - 13:15
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, TBMM’de parlamento muhabirleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Yıldırım, istifa tartışmalarıyla ilgili olarak, “Tartışma Anayasa 94’e göre siyasi faaliyetler yapılır mı, yapılmaz… Bizim yaptığımız bir siyasi faaliyet yok. Seçim bir siyasi faaliyet değildir. Seçim aday olduğunuz işle ilgili vatandaşlara ne yapacaksınız, niye aday oldunuz, bunu anlatmaktır. Ben şimdi işin mahiyeti olarak soruyorum, eğer Meclis başkanı bağımsız bir miletvekili olsaydı ne olacaktı belediye başkan adayı olsaydı ona ne diyecektik” şeklinde konuştu.

Yıldırım, açıklamalarını “Anayasanın 94. maddesi… Yasamayla ilgili Mahalli İdareler Secim Kanunu, Meclis Başkanı’nı dolaylı olarak istifa etmeyecekler arasında sayıyor. Çıktığım yoldan geri dönmem, kararı seçmen verecek” ifadelerinde bulundu.  Toplantıda gündeme ilişkin gelişmeleri de değerlendiren Yıldırım, istifa çağrılarına, “Çıktığım yoldan geri dönmem, kararı seçmen verecek. Çağrı yapıyorum; buyursun bütün adaylar bulundukları pozisyonları bıraksınlar. Meclis bu düzenlemeyi yapsın, o zaman bu tartışmalar da sona ersin. Buyursun herkes istifa etsin, biz de edelim.” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler