AKP'nin İzmir adayı İnönü'yü keşfetti

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ni (KOSBİ) ziyaret eden AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, konuşması sırasında İsmet İnönü'yü anarak sözünü hatırlattı.

Yayınlanma: 26.02.2019 - 20:18
Abone Ol google-news

İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren AKP'li Nihat Zeybekci, konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık eleştirdiği İsmet İnönü'yü anarak "Rahmetli İnönü’nün dediği sözü hiç unutmam; ‘Bu ülkede namuslular, namussuzlar kadar cesur olmalı.’ Biz cesur olmak zorundayız. Taraf olurken cesur olacağız. Ki böyle birileri de barış, çiçek, böcek, kardeşlik diyerek kendini kamufle ederek başka bir yere doğru gelmeye kalkışmasınlar” dedi.

İzmir’in bir serbest bölgeler şehri olması gerektiğini söyleyen Zeybekci, "İzmir belirli alanlarda uzmanlaşmalı. İzmir enerji, tarım, bilişim teknolojileri mevzu olduğunda sınırsız desteklerle desteklenmeli’ dedik. Ve yine bu kardeşiniz tarafından Gaziemir’deki ESBAŞ çok desteklendi. Oranın genişlemesiyle ilgili çok mücadele ettik, bunları gerçekleştirdik, şimdi genişliyor. Yaklaşık 700800 dönümlük alanda yapılaşması olan ESBAŞ’da 21 bin 300 kişi çalışıyor. Toplam cirosu 5 milyar dolara yaklaştı, 2.2 milyar dolar ihracatı var. ESBAŞ karma bir serbest bölge. Ben isterim ki İzmir’de ihtisas serbest bölgeleri olsun. Gıda ve tarım serbest bölgesi, enerji teknolojileri serbest bölgesi gibi. Şu anda belediye başkanlığı adaylığımda hazırlamış olduğumuz önemli başlıklardan bir tanesi de bu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler