Ekrem İmamoğlu'ndan çağrı

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu çok önemli açıklamalar yaptı. Mazbata talep ettiklerini belirten Ekrem İmamoğlu YSK'ye "Süreci tüm hassasiyetiyle yönetmesini istirham ediyorum" dedi. Ayrıca İmamoğlu, sürece katkı sunmaları için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 03.04.2019 - 12:01
Abone Ol google-news

<video:1327740>

 

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Biz adalet istiyoruz. 16 milyon insanın vicdanının ve büyük seçimin karşılığında seçilmiş olan oylarıyla beraber YSK'nın açıkladığı oylarla beraber belli olan sonucuyla beraber mazbatamızı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum. Süreci tüm hassasiyetiyle yönetmesini istirham ediyorum. 

<haber-dikey:1327955,1327367>

Türkiye seçim sistemi açısından dünyanın en güvenilir ülkesidir diyen hükümet adına sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı... Bir sürü sözü ve verilen beyanatları tek tek sıralayabilirim. Ama gerek yok siz daha rahat bulabilirsiniz.

Ne oldu da "Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en şaibeli seçimidir" diyecek kadar bir derinliği, siyasi partinin genel başkanı öyle bir derinlik ki dipsiz kuyu haline getirmeye çalışıyor.

Başarısız olup birbirlerini suçluyor olabilirler. Bu hesaplaşma zeminini bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilirler. Hatta İstanbul halkını tehlikeli bir biçimde bu sürece davet etmeye çalışıyor olabilirler. Yaratılmak istenen algılarla, hatta işin içerisine bir takım terör örgütlerini katarak vs vs yapabilirler. Ama burada CHP var, biz varız. Ben varım. Çok kararlı şekilde sistemi takip ediyoruz.

Sanki elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak Türkiye'nin itibarını zedelemesinler. Bu şekilde devam ederlerse Türkiye zarar görür. O bakımdan kurulan cümleleri, kendi aralarındaki WhatsApp mesajları vs vs... Herkes görüyor. 16 milyon insana saygısızlıktır, ihanettir.

Ben burada sadece bana verilen oyları savunuyorum. 

Bu seçimin kaybedeni yok diye ilk saatte söylemiş birisiyiz. Aynı yaklaşımımız devam etmektedir.

Zaman kazanılıyor olabilir. İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyumlarımız ve tespitlerimiz var. Somut tespitlerimiz de var. Bazı kurumlara gidip iptal edemedikleri dijital verileri iptal edilmesi konusunda nasıl destek istediklerini de biliyoruz.

İMAMOĞLU'NDAN İSPARK AÇIKLAMASI - VİDEO

<video:1327762>

1-2 gün içerisinde İSPARK'ta neler olduğunu da biliyoruz. Alın teri döken personelin nasıl baskı altında tutulduğunu da biliyoruz.

Bir örnek, Bakırköy'de CHP'nin oyu 177 ama YSK'de 1 olarak işlenmiş ve hala düzeltilmemiş bir sandık evrakı. Onlarcası var bu arada. Bir kısmı düzeltildi. Bakırköy'deki 1239 numaralı sandık. Bunlar var. Olacak. Ama sürece tesir etmediği ortadadır.

O sandıkta insanlar var. Şerh koyulanlar var. Bunlar somut işlemlerdir ama genel üzerinden yapılan hareketler soyuttur. İstanbul'a özel, bugüne özel baskı altında karar alınırsa bu toplumun vicdanında asla kabul görmez. Sürecin güvencesi YSK'dir. YSK, geçmişteki uygulamalarına ve içtihatlarına sadık kalsınlar. Baskılara göre hareket etmesinler.

Parti merkezlerinde toplantılar yapacaklarına, sürecin bağlanması ve yetkilerin teslim edilmesi gerekmektedir.

Ben dün Ankara'daydım. Söz verdiğim gibi Anıtkabir'i ziyaret ettim. İnsanların selamlaması, kabul etmişliği benim için mutluluktur. Toplumun bu kabul edişini yetkililer de anlasın ve gereğini yapsın.

Ahlaksızca 'hırsızlık' gibi terimleri kullanıp insanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler. Lütfen sürecin sağlıklı şekilde bugün, yarın neticelendirilmesi elzemdir.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye seslenmek istiyorum. 'Bir oy bile yeterli' dedi. Doğru. Bu sürece katkı sunmalılar. Bu süreci kişisel ihtirasları, başarısızlıkları üzerinden kendi aralarındaki kavgalarıyla bir yere bağlamaları konusunda sayın Devlet Bahçeli'nin özenle katkı sunmasını özenle istiyorum. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak bunu istiyorum, istirham ediyorum. Aynı zamanda sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan sürece katkı sunmasını, dünya çapında izlenen İstanbul seçimlerinde kaygılı ortamlara sürüklenmemesi için bu durumun Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da dikkatle irdelenmesi ve sürece katkı sunmasını, bir an önce bitirip birbirimizi tebrik etmeyi, bilimi, üretimi, ekonomideki sıkıntıları çözmeyi, bir an önce bazı milli meseleleri bir arada çözmeyi başaracak bir atmosferi ülkemize sağlama mecburiyetimiz vardır.

Yıl 1994 Refah Partisi Genel Başkanı geliyor. SHP'li belediye başkanı sayın Nurettin Sözen ve seçimi kazanan Sayın Erdoğan, ikisinin elini havaya kaldıran sayın Necmettin Erbakan. 25 yıl öncenin fotoğrafı. Kazananın elini havaya kaldırmak bu kadar zor mu? Gelin elimizi havaya kaldırın. 16 milyon vatandaşın yaşadığı bu cennet İstanbul'un belediye başkanlığını yapmaya başlayalım çağrım budur. Adalet istiyorum. Saygılarımla, Ekrem İmamoğlu İBB Belediye Başkanı.

<haber-dikey:1327744>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler