Vali vekilin esiri

Davutoğlu, çözüm sürecinin bazı illerde güvenlik zafiyeti yarattığı eleştirileri üzerine milletvekillerinden kendisini bilgilendirmelerini istedi.

Yayınlanma: 24.10.2014 - 03:20
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, çözüm sürecinin bazı illerde güvenlik zafiyeti yarattığı, bunun da vatandaşları tedirgin ettiği eleştirileri üzerine “Bize haber verin, zafiyet gösteren valiyi görevden alalım” dedi. Çözüm süreci ile güvenlik konusunu paralel yürüteceklerini belirten Davutoğlu, “Çözüm süreci ne kadar önemliyse kamu düzeni de o kadar önemli” diye konuştu.

Davutoğlu, milletvekilleriyle bölgeler halinde yaptığı toplantıların sonuncusunu dün Akdeniz Bölgesi milletvekilleriyle gerçekleştirdi. Davutoğlu, toplantının başında milletvekillerinden hiçbir tereddüt yaşamadan her türlü eleştiriyi getirebileceklerini söyledi. Bazı milletvekilleri, Kobani eylemlerini anımsatarak çözüm sürecinin bazı illerde güvenlik zafiyeti yarattığını belirterek, valilerden yakındılar. Milletvekillerinin önlemlerin zamanında alınmayarak eylemlerin büyümesinin vatandaşlarda tedirginlik yarattığı eleştirileri üzerine Davutoğlu, “Görevinde zafiyet gösteren valiyi haber verin, görevden alalım. Güvenlik zafiyeti olmamalı. Hassas bir süreç. Güvenlik ile çözüm sürecini paralel götüreceğiz. Dengeyi iyi korumak zorundayız. Çözüm süreci ne kadar önemliyse bu süreç de kamu düzeninin korunması o kadar önemli” görüşünü dile getirdi.

Daha önceki toplantılarda olduğu gibi dünkü toplantıda öğrenci yurtlarında yaşanan yetersizlik gündeme geldi. Bazı milletvekilleri, kendilerine tanınan kontenjanın kaldırılmasının büyük sıkıntı yarattığını belirterek, özellikle köyden kente eğitim için gelen çocukların yurtlardaki yetersizlik nedeniyle açıkta kaldığına dikkat çekti. Davutoğlu, bu konunun ciddi bir şekilde ele alınacağı sözü verdi. Bazı milletvekilleri de, bakanlardan yakınırken “Bazı bakanlar yerlerini kanıksadılar. Kimseye aldırmıyorlar” dedi.

‘Cumhurbaşkanı beni uyarmıştı’

Toplantıda yerel seçim sonuçları da değerlendirilirken milletvekilleri, bazı yerlerde aday tercihlerinde hata yapıldığını, bu nedenle de seçimde bu yerlerde seçimde başarı sağlanamadığına dikkat çekti. Davutoğlu, toplantıların kapalı yapılmasına karşın içeriğin basında yer almasından yakınarak “Vaktiyle sayın Cumhurbaşkanı beni uyarmıştı. Ne konuşursanız dışarı çıkar diye. O yüzden konuşmalarımız bu sınırda oluyor”dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler