Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında konuştu. Demirtaş'ın siyasette aktif olduğu dönemdeki çizgisini beğendiğini belirten İmamoğlu, "Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı" dedi.

Yayınlanma: 18.04.2019 - 17:01
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki soruyu yanıtladı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil merkezli yayın yapan Rudaw'ın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Ben hukukun üstünlüğüne inanan biriyim. Hukukun yavaş işlediği ya da hukukta çifte standarttın oluştuğu yerde süreçlerin topluma bir fayda getirmeyeceği kanaatindeyim. Ben Sayın Demirtaş’la ilgili süreci birebir irdeledim, araştırdım ve bu konuda fikir sahibiyim dersem sizi de yanıltmış olurum. Ancak suçların netleşmediği ve insanların fikirleri nedeniyle ya da söyledikleri bazı sözlerden dolayı suçlandığında yaşadığı ızdırapları bu ülke geçmişte çokça çekti. Eğer örnek verirsek bunu yaşayanlardan biri de Sayın Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim. O dilin geçerli olduğu bu ülkede çok daha mutlu olabileceğimizi görüyorum. Bu bağlamda böyle siyasi bir çizgisi olan bir insanın benim hakkımda pozitif bir şey söylemesi elbette beni mutlu etmiştir. Tabi bu söylem seçmende ne kadar etkili olur, olmaz bu benim tespit edebileceğim bir şey değil. Ama elbette beni mutlu etmiştir" dedi.

"İSTANBUL İLE ERBİL KARDEŞ ŞEHİR OLUR MU?"

İmamoğlu, “İstanbul’un Erbil’i kardeş şehir seçmesini isteriz, bu olur mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Olabilir tabi, konuşuruz. Tabi kardeş şehir politikaları sürdürülebilir olmalı. İlçe düzeyinde de bunu yaparken çok araştırdık. Çünkü bazen anlık karar veriyorsunuz ama çok işlemiyor. İlk önce kardeş kent politikaları ne durumda, neler yapılmış, onları analiz edeceğiz. Ama Erbil artık o bölgenin önemli bir kenti ve önemli bir ticaret merkezi. Orada ticaret yapan çok arkadaşım var ve beklentileri oldukça yüksek. Erbil’in hızlı geliştiğini de biliyorum. Bu bağlamda mutlaka düşünürüz. Karşılıklı diyaloglar kurar, konuşur ve hep birlikte karar veririz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler