Rehavet yok herkes sandığa

Seçim çalışmalarını sürdüren İmamoğlu, kendisini önde gösteren anketlere karşı seçmeni uyardı. İmamoğlu, “Bir anket furyasıdır başladı. Anketlere biraz tereddütlü bakmakla birlikte yüzümüz güleç. Ancak gerçek anket sandıkta. Ben henüz İstanbul’a dönmemiş arkadaşlarımı selamlıyorum; sizi özledik, çabuk gelin” dedi.

Yayınlanma: 21.06.2019 - 00:06
Abone Ol google-news

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Binali Yıldırım’ın Beylikdüzü Belediyesi’nde kamu zararı oluşturduğuna ilişkin açıklamasına “Mızıkçı arkadaş büyük bir şey bulmuş gibi ‘İmamoğlu Beylikdüzü Belediyesi’nde tam 6 buçuk milyon lirayla yargılanıyormuş’ diyor. Bu konuyu açtığı için Binali Yıldırım’a yürekten teşekkür ediyorum. Çalışanına sözleşmesinde daha çok ücret verdiğim için yargılanıyorum. Birileri gibi bir avuç insan kaynak ayırdığımdan değil” yanıtını verdi.

İmamoğlu, dün İYİ Parti lideri Meral Akşener’le Çatalca’da ortak miting düzenledi. Seçim otobüsüyle Çatalca Maydanı’na gelen İmamoğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. Çatalca Meydanı’nda yurttaşlara seslenen İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’nın kendisi ile otelde görüşmesini değerlendirdi. “O kadar üzülüyorum ki atıp tutuyorlar ve yerel seçime gidiyoruz. Ben olsam bu ülkenin vatandaşı olarak Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın, Cumhurbaşkanı devlet adamıdır. Devletin omurgasıdır. İnsan ister ki bunlara dahil olmasın. Hiç değilse kiminle yarıştığımız daha net görürüz. ‘Yunan’ dediler, o dediler, bu dediler. Şimdi Sisi diyorlar millet de anlamıyor ne diyorlar?” diye konuştu.

‘Özledik dönün’
Kent dışında bulunan seçmene oy kullanmak için dönme çağrısında bulunan İmamoğlu, “Bir anket furyasıdır başladı. Ben de anketlere biraz tereddütlü bakmakla birlikte yüzümüz güleç. Ancak gerçek anket nerede biliyor musunuz? Sandıkta. Rehavet yok. Çalışacağız, herkes sandığa gelecek, sandıkta görev alacağız, herkes oy kullanacak. Ben henüz İstanbul’a dönmemiş arkadaşlarımı selamlıyorum sizi özledik çabuk gelin” dedi.
İBB’nin 82 bin çalışanına maddi manevi destek sağlayacağını belirten İmamoğlu, “Makam aracı saltanatı kuranların önüne geçeceğiz. İsrafı yok ederek bu süreci koruyacağız. 6 yıldır kendi aracıyla her yere giden bir kardeşinizim. Yıldırım’ın Sayıştay raporlarımı inceleyeceğine İBB’nin sayıştay raporlarını okusun. Ben canlı yayına kendi aracımla giderken, kendi başbakanlıktan kalan arabasıyla gidiyor. Arabasını değiştirsin” dedi.

İmamoğlu’nun ardından yurttaşlara seslenen Meral Akşener, “31 Martta hepimizin oyu murdar edildi. 23 Haziran’da sandıklar açıldıktan sonra Ekrem kardeşimin mazbatasını bu defa çamura yatamayacak şekilde vereceğiz” dedi.

‘Hadsizlik etme’
Erdoğan’a da yüklenen Akşener, “Damadın söylediği gibi söyleyeyim. ‘Bakın burası çok önemi’ Yıldırım ve İmamoğlu yarışıyorlar. Sayın Erdoğan sahaya indi. Yaşadık! Şimdi dakika bir ilk söz: Bu Ordu Valisinden özür dilemezse sandalyeye oturtmuyor. Seni seçen bu millet iradesi be! Hadsizlik etme. Millet iradesini yok saymak senin haddine mi!” diye konuştu. AKP’li milletvekillerinin yurttaşlara “öküz” dediğini anımsatan Meral Akşener, “Gaziantepli hemşerilerime öküz diyen vekilinden özür talep ettin mi? Milletin yarısına adiler diyen bakanından özür talep ettin mi? Peki bizlere her türlü iftirayı atan o Süleyman Soylu’dan özür dilemesini istedin mi? Daha mühimi ‘ananıda al git’ dediğin çiftçiden özür diledin mi?” ifadelerini kullandı. “Ya Sisi’yi seçeceğiz ya Binali Yıldırım’ı” sözlerine de tepki gösteren Akşener, “23 Haziran’da Sisi’yle Binali Yıldırım arasında tercihte bulunmayacağız. 23 Haziran’da bu ülkeyi, milleti, İstanbulluyu çok seven, israfa karşı, gençlerle el ele, İstanbullunun parasını onlara harcayan İBB Başkanı seçeceğiz. Yani Ekrem İmamoğlu’nu seçeceğiz” dedi.

‘Milletin iradesinin karşısında duramazsın’
Ekrem İmamoğlu, Çatalca’nın ardından Silivri’de de bir miting gerçekleştirerek yurttaşlarla buluştu. Burada konuşan İmamoğlu, “Cumhuriyet kurulurken, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk, bu millete bir emanet bıraktı. O, hâkimiyeti milliye dediğimiz duygu, asla yıkılmaz. Her yerde söyleyeceğim. Milletin iradesine karşı duracak kişi, henüz anasının karnından doğmadı, doğmayacak” dedi. İmamoğlu, “Hiç kimse bizi tehdit etmeye kalkmasın. Gerek de yok. Millet de yutmuyor onu zaten. Millet, hizmet edene bakıyor. Bu şehrin ve bu ülkenin nimetlerini, bir avuç insana yollayanların yarattığı israf dünyasını yıkacağız. Tasarruf dünyası yaratacağız. Ve biz, paylaşacağız. Eşitlik, özgürlük getireceğiz ve bu şehre hak, hukuk, adalet getireceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler