CHP'den bedelli askerlik bekleyenlere çağrı

CHP'li Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bedelli askerlik açıklamasına ilişkin konuştu.

Yayınlanma: 20.11.2014 - 14:26
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'te  basın toplantısı düzenledi.  Bedelli askerlik ile ilgili Hamzaçebi, "Ne zaman seçim, referandum var ona yönelik bedelli beklentisinde olanların oylarını almaya yönelik açıklama yapılıyor, seçimden sonra ise bunları unutma. Strateji bu... Bedelli askerlik bekleyen gençlerimize çağrıda bulunuyorum; bunların oyununa gelmeyin, bunlara bir kez dersi verin ki gerçekten bedelli askerlik çıksın" dedi.  

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN İLGİNÇ ÇIKIŞ: AYIPTIR YA

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI: ERDOĞAN DALGA GEÇİYOR

Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak, "Ne zaman seçim, referandum var ona yönelik bedelli beklentisinde olanların oylarını almaya yönelik açıklama yapılıyor, seçimden sonra ise bunları unutma. Strateji bu... Bedelli askerlik bekleyen gençlerimize çağrıda bulunuyorum; bunların oyununa gelmeyin, bunlara bir kez dersi verin ki gerçekten bedelli askerlik çıksın. Türkiye 1997 yılında PKK ile en yoğun mücadelesini yaşarken bedelli askerlik düzenlemesi yapıldı. 2011'de yapıldı, CHP'nin verdiği teklifle iktidarın mecbur kaldığı düzenlemedir. Bunların açıklamasına inanmak mümkün değil. Biz bedelli konusunda beklentileri sona erdirecek, herkesin içine sinecek düzenleme yapılması arzusundayız. İçinde bulunduğumuz konjonktürü engel olarak görmüyoruz" dedi.

Çözüm Süreci ile ilgili Hamzaçebi, sürecin nasıl yürütüldüğü konusunda ne kendilerinin ne de milletin bilgisi olduğunu belirterek, yetkilendirilen bakanların da süreçle ilgil ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını düşündüğünü söyledi. MİT Müsteşarı ile İmralı arasında görüşme yürütüldüğünü, orada alınan kararların Ankara'da uygulandığını ileri süren Hamzaçebi, saydam olmayan, milletin gözünden saklanan süreçten başarı beklemediğini belirtti. Hamzaçebi, "Bu anlayış CHP'nin Kürt sorunun çözümü konusundaki temel projesinin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. İzlemeye ilişkin yapı Parlamento'da değilse hiçbir şekilde başarılı olamaz. Bunlar yanlış modellerdir. Süreç yanlış işliyor"  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mescid-i Aksa ile ilgili sözlerine Hamzaçebi, "Türkiye'ye saldırı olarak görüyorsa gereğini yapsın. Bol keseden atıyor. Hani Gazze'ye gidecekti? Hep erteledi. Buyur gereğini yap, elini tutan mı var? Blöf, şov... Kendisini çok güçlü görüyor, böyle bir gücü yok. Kimse ciddiye almıyor, biz de almıyoruz. Mescid-i Aksa kutsal bir mekandır. Bu mekana yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Asla ve asla kabul edilemez" diye konuştu.

Hamzaçebi, KİT Komisyonu'nda Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hesaplarının denetlenmesinde yaşanan tartışma ile ilgili "AOÇ hesaplarının denetlenmesi demek, AOÇ arazi içine yapılan kaçak sarayın da denetlenmesi, konuşulması demekti. Bundan rahatsız olan AKP'li üyeler, bu denetimi halkın, medyanın gözünden kaçırmak için her şeyi yaptılar, çoğunluğu oluşturmayarak toplantıyı engellediler. AKP'li Komisyon üyeleri şunu gayet iyi bilsinler; bu hesapların, kaçak sarayın denetlenmesine hiç kimse engel olamayacak. Bunun hesabını devlet, devletin kurumları, Sayıştay bugün olmazsa yarın soracaktır ama bunun hesabını en güçlü şekilde milletimiz soracaktır. Kimse bu sarayı milletin gözünden kaçıramayacaktır" diye konuştu.

Hamzaçebi, "Sarayı daha çok konuşacağız. Sayın Erdoğan istediği kadar bir takım PR yöntemleriyle kaçak sarayın üstünü örtmeye çalışsın, kaçak sarayın üstü örtülemeyecektir. Bu sarayla Sayın Erdoğan kendisini tarihe geçecek şekilde konumlandırmıştır. Bu kaçak saray Erdoğan'ın zulmünün, baskının sembolü olarak yaşamaya devam edecek. Bu saray aynı zamanda yolsuzluğun, ranta ve inşaata önem veren anlayışın sembolü olarak sonsuza kadar devam edecektir. Sarayın ileride ODTÜ'ye verilmesi konusunda genel başkanımız Kalıçdaroğlu 'nun taahhüdü oldu. Buraya yapılacak rezidansı da yolsuzluk müzesi olarak konumlandıracağız. Böylece sonsuza kadar o müzede, o isimle yaşayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler