Kılıçdaroğlu: CHP'ye MİT tezgah kuruyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in CHP'ye tezgah kurmaya hazırlandığını söyledi.

Yayınlanma: 21.11.2014 - 13:37
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP’nin derin devleti” diye adlandırdığı MİT’in “CHP’ye   tezgâh kurmaya hazırlandığını” belirterek, “MİT, CHP’ye operasyon yapacak. AKP’nin derin devleti CHP’ye tuzak kuruyor” iddiasında bulundu. Bir müsteşar yardımcısının da “bu tezgâhla”  görevlendirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “CHP, Alevilerin ve Kürtlerin partisidir algısını yerleştirmek için mücadele edecekler, bu çabayı gösterecekler” dedi.

Kılıçdaroğlu, Doğan Grubu’nun Ankara yönetimiyle bir araya geldiği gecede çok önemli açıklamalarda bulundu. Partisine yönelik MİT’e talimat verildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, bir müsteşar yardımcısının da bu konuyla ilgili olarak görevlendirildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Sık sık AKP’nin derin devleti  diyorum. MİT’in içindeki bir kanatla beraber CHP içine operasyon yapmaya hazırlanıyorlar. Bu tuzağa  da hiçbir CHP’linin düşmemesi lazım. Başta da kendisini ‘ulusal’ olarak tanımlayan arkadaşların  düşmemesi lazım” görüşünü dile getirdi. “Partim hakkında verilen talimatlar var” diyen Kılıçdaroğlu, verilen talimatlardan birinin de “CHP’nin Alevilerin ve Kürtlerin partisidir algısının yerleştirmek olduğunu” söyledi. Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki günlerde bunu çok yoğun olarak gündeme getirecekler. AKP’nin derin devletinin izlediği politika bu” dedi.

Kılıçdaroğlu iktidarın Dersim konusunu da “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı gizlemek için gündeme getirdiğini” söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Alevilerin CHP’ye oy vermesine şaşıyorum” açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Neden şaşırıyor, merak ediyorum.  Demokrasiden, özgürlükten, adaletten kim söz ediyor? Alevilerin oy verme refleksi budur.”

‘Gül, Erdoğan’ın yolunu açtı’

Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Kayıp Trilyon” davasıyla ilgili ifade vermesini de “Tayyip Bey, bozulmuştur tabii bu duruma. Çünkü Erdoğan’ın yolunu açtı; olması gerekeni yaptı.  Erdoğan da gitmek zorunda” sözleriyle değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler