Diyarbakır’da ‘Onurlu barış için demokratik çözüm’ mitingi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Evet bu ülke büyük bir kabus içinde. Bu kabusun adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu kabusun adı AKP-MHP bloku. Şimdi bu kabustan kurtulma zamanı. Hep birlikte faşizme karşı mücadelemizi yükselteceğiz” açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 22.07.2019 - 22:39
Abone Ol google-news

HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün çağrısıyla “Onurlu barış için demokratik çözüm” şiarıyla dün Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda binlerin katılımıyla miting düzenlendi. Miting alanın etrafında polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, yurttaşlar miting alanına aranarak alındı.

“Ortak vatan eşit yurttaşlık”, “Faşizm kaybedecek halklar kazanacak” ve “Onurlu barış demokratik müzakere” pankartları asıldığı mitinge, HDP milletvekilleri, Kürt partilerinin temsilcileri, CHP, TMMOB, TTB, KESK ve DİSK’e bağlı sendika temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı.

''KABUL EDİYORLAR Kİ HASTALAR, BU HASTALIĞIN ÇARESİ DEMOKRASİ''

 

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hükümetin savaştan başka bir şey bilmediğini belirterek, “Sürekli sınır ötesi operasyonlar. Sonra da kalkıp çözüm adına ahkam kesiyorlar. Evet bu ülke büyük bir kabus içinde. Bu kabusun adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu kabusun adı AKP-MHP bloku. Şimdi bu kabustan kurtulma zamanı. Hep birlikte faşizme karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Ama hep birlikte demokratik müzakerenin yolunu da açacağız. Onurlu barışı, demokratik müzakereyi var etmek şimdi bizim boynumuzun borcudur. Şimdi hep birlikte bunu inşa edeceğiz. Bugün bu iktidar yolun sonuna gelmiştir, tükenmiştir. Bu sistem arızalıdır. Kendileri bile diyor ki “Bu sistemin MR’ını çekeceğiz, bu sistemi rehabilite edeceğiz”. Yani kabul ediyorlar ki hastalar. Bu hastalığın çaresi demokrasi, bu hastalığın çaresi onurlu barıştır” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler