Dicle: Gidersem 21 yıl sonra Öcalan ile görüşeceğim

HDP'nin pazar günü İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede yer alması beklenen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, kendisini HDP'den bu konuda arayan olmadığını söyledi. Dicle, gitmesi halinde Öcalan ile 21 aradan sonra görüşeceğini belirtti.

Yayınlanma: 25.11.2014 - 16:37
Abone Ol google-news

Genişletilen HDP'nin İmralı heyetinde Demokratik Özgür Kadın Haraketi'nden Ceylan Bağrıyanık ile birlikte yer alacağı belirtilen DTK Eş Genel Başkanı ve kapatılan DEP eski Milletvekili Hatip Dicle, HDP'den kendisine şimdiye kadar İmralı'ya gitme konusunda arayan olmadığını söyledi. Dicle, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın göndermesi sonucu 5 milletvekili ile 1993 yılında Lübnan'da görüştüklerini söyledi. Dicle, gitmesi halinde Öcalan ile 21 aradan sonra görüşeceğini belirtti.

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Adalet Bakanlığı'ndan İmralı ziyaretinin 30 Kasım Pazar günü genişletilmiş heyet ile gerçekleşeceğine dair bilgi verildiğini ancak, isimlerin Cuma günü kendilerine bildirileceğini söyledi. Buldan, 3 kişilik heyet dışındaki isimler olarak sadece Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık'ın isimlerini bakanlığa daha önce bildirdiklerini söyledi.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler