'Ağaoğlu'ndan uzak dur dedim, oğlum dinlemedi'

Usulsüzlük yapmadığını öne süren Bayraktar ‘Erdoğan’la ilgili sözüm üzüntüden’ dedi.

Yayınlanma: 27.11.2014 - 09:14
Abone Ol google-news

4 eski bakanla ilgili rüşvet aldıkları iddiasıyla kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’na ifade veren  eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, soruşturmaya konu olan iddialarla ilgili olarak “yasaya aykırı ve usulsüz bir işlem” yapmadığını savunurken, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a yönelik bir TV kanalında yaptığı “Ne yaptıysam Başbakan’ın talimatıyla yaptım, asıl o istifa etsin” sözlerini “o anın üzüntüsüyle” dile getirdiğini söyledi. İşadamı Ali Ağaoğlu’ndan uzak durmaya çalıştığını, oğluna da bu yönde telkinde bulunduğunu kaydeden Bayraktar, “Ama beni dinlemedi, başına neler geldiğini sonra gördü” dedi.

Bugün Bağış dinlenecek

TBMM Soruşturma Komisyonu, eski bakanları dinlemeye başladı. İlk olarak dün eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ı dinleyen komisyon, bugün de eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın ifadesini alacak.

Komisyon toplantısı sırasında jammer’larla telefon dinlemesine karşı önlem alınırken, salonun olduğu
tarafa gazetecilerin girmesi yasaklandı.

Edinilen bilgiye göre, toplantının başında komisyon çalışmalarıyla ilgili haberlere mahkeme kararıyla
getirilen yayın yasağı tartışma konusu oldu. Muhalefet milletvekillerinin, bu kararı kimin aldırdığını
sormaları üzerine Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, “Ben başvurdum, benim tasarrufum” dedi.

Muhalefet milletvekilleri ise, böyle bir kararı tek başına kendisinin alamayacağını belirterek, “Burada 15 üyeyiz, hepimiz savcı görevi görüyoruz. Bir üyenin diğerinden bir üstünlüğü yoktur. Tek başınıza karar alıp savcılığa başvurma gibi bir yetkiniz yok. Karar alınacaksa, bunun komisyona getirilmesi, oylama yapılması gerekirdi. Yıllarca savcılık yapmış birisi olarak size böyle bir tavır yakışmadı” diyerek Köylü’ye tepki gösterdiler. CHP’li üyeler, karara itiraz edeceklerini belirttiler.

Yeni tanık listesi

CHP’li üyeler, komisyona yazılı olarak başvurarak bilgi vermek istediklerini bildiren 17Aralık operasyonunda görev alan emniyetçiler Yasin Topçu, Nazmi Ardıç ve Yakup Saygılı’nın da
aralarında bulunduğu 10 kişinin daha tanık olarak dinlenmesini talep etti. Emniyet müdürlerinin halen Silivri Cezaevi’nde bulunduğunu belirten CHP’li üyeler, alt komisyon kurularak cezaevine gidilmesi ve
3 isimle görüşülmesini istedi. Ancak Köylü, bu konuda bir değerlendirmede bulunmadı. Şüpheli
sıfatıyla ifadesine başvurduğu Bayraktar, 1.5 saat üyelerin sorularını yanıtlayarak savunma yaptı.

‘YAYIN YASAĞI OLMASAYDI DAHA İYİYDİ’

Hakkındaki iddialarla ilgili olarak “yasaya aykırı usulsüz bir işlem yapmadığı”nı savunan Bayraktar’a,  bir TV kanalında kendisine yönelik istifa baskısı üzerine yaptığı “Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümünü sayın Başbakan’ın talimatıyla yaptım. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın başbakanın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum” sözlerinin yer aldığı açıklamaları dinletildi.

Muhalefet milletvekillerinin, konuyla ilgili soruları üzerine Bayraktar, “O anki üzüntüyle öyle söyledim. Öyle demek istemedim. Biz başbakana usulsüz bir işlem sunmayız, başbakan da usulsüz bir işlemi onaylamaz” diye konuştu.

‘Muteber değil’

Kendisi ve oğlu Oğuz Bayraktar’ın işadamı Ali Ağaoğlu ile ilişkileri ve iddiaların sorulması üzerine  Bayraktar, “Oğluma, ‘Ali Ağaoğlu pek muteber bir adam değil. Ben uzak durmaya çalışıyorum, sen de uzak dur’ dedim. Ama beni dinlemedi. İşte başına neler geldiğini gördü” dedi. Bayraktar’ın Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan için de “çok temiz bir adam” dediği öğrenildi. Bayraktar, toplantı çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, “Yayın yasağı konmuş. Yayın yasağı konmasaydı daha iyiydi” değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler