AKP Bağış'ı terletti

Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li üyeleri, hükümetin seçim hamlesi olarak yolsuzlukla suçlanan 4 eski bakanından 2’sini Yüce Divan’a göndereceği iddialarını doğrulayan bir tavır sergiledi. Bayraktar’ın konuşmasını engellemek isteyen AKP’liler Bağış’ı sorularla sıkıştırdı.

Yayınlanma: 29.11.2014 - 21:54
Abone Ol google-news

Mal varlıklarındaki dikkat çekici hareketleri “izaha muhtaç” bulan TBMM Soruşturma Komisyonu üyeleri de, komisyon ön raporunda yer alan “kuşkulu” para hareketleri ile ilgili Eğemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’dan “izahat” istedi. Bayraktar’dan satın alınan şirket binasına yapılan ödeme ile şirketin aktif büyüklüğünün 3 yılda 3 kat artması; Bağış’tan da eşinin annesinden kalan altınlar, 1.5 milyon TL’lik 3 taşınmazın nasıl satın alındığı, Bağış’ın ortağının kim olduğu ve hesabındaki yüksek miktarlı transferlerini açıklamasını istedi. İki bakan da yazılı olarak bilgi göndereceklerini söyledi.

Komisyonun CHP’li üyeleri Bayraktar’dan şirketin aktif büyüklüğündeki artış ve 42 milyon TL’ye satın alınan şirket binası için ödemenin nasıl yapıldığını sordu. Bayraktar, konuyla ilgili olarak komisyona yazılı yanıt vereceğini bildirdi.

Bağış’ın ifadesinin alındığı toplantıda da Komisyon Başkanı Hakkı Köylü de mal varlığıyla ilgili olarak şu soruları yöneltti:

- 28 Kasım 2013 tarihli mal bildiriminde eşinin annesinden kalan altın ve mücevheratların hangi tarihte edinildiğinin bilgisini istiyoruz.

- 20 Mart 2013 tarihlinde Zeynep G. A’ya gönderilen 415 bin liranın izahı gerekiyor. Taşınmaz satışından gelen bir 425 bin liranın akabinde Zeynep G.A’ya ödendiği anlaşılmıştır, bu konunun bir izahı lazım.

- Ortağı olduğu BNB Şirketi’nin 16 Temmuz 2013 tarihinde 1.5 milyon lira karşılığında alınan yaklaşık 787 bin doların mahiyetinin, nereden geldiği, nasıl olduğunun izahı gerekiyor.

- Amrullah A. adlı bir şahıs var, bu şahıs kimdir, nedir? Bunun sizin bir şirketinizde herhalde ortak olduğu, hissedar olduğu görülüyor. Bu kişi hakkında bilgi istiyoruz.

Komisyonun ön raporunda izaha muhtaç olarak değerlendirdiği 415 bin liralık ödemenin yapıldığı Zeynep G.A., Bağış’ın Devlet Bakanı ve Başmüzakereci olduğu 2010 yılında daha sonra AB Bakanlığı’nın kurulmasıyla kaldırılan AB Genel Sekreterliği’ne “müşavir” olarak atandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon