Başkanlara ‘baskı yapmayın’ diyecek

Belediye başkanlarına “liyakata uygun hareket etmeleri ve partizanlık yapmamaları” talimatı veren Kılıçdaroğlu’nun, il başkanlarına ‘belediye başkanlarına baskı yapılmaması’ yönünde tavsiyelerde bulunacağı öğrenildi.

Yayınlanma: 15.08.2019 - 21:22
Abone Ol google-news

CHP il başkanları, 31 Mart yerel seçimleri ile 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimi sonuçlarını ele almak üzere toplanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da il başkanlarına seslenerek kurultay sürecinde tartışmalardan kaçınılması ve belediye başkanlarına destek olunması yönünde konuşma yapacağı ifade ediliyor.
CHP’de büyük bir başarıya imza atılan 31 Mart yerel seçimi ile 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçiminin ardından parti yönetimi, seçim sonuçlarını önce Parti Meclisi (PM) toplantısı ardından belediye başkanlarının katılımıyla Afyon’da yapılan çalıştayda mercek altına almıştı. PM ve belediye başkanlarının ardından kampanya döneminde aktif bir şekilde sahada çalışma yürüten CHP il başkanları da, bugün başlayacak programda bir araya gelerek seçim sonuçlarını ele alacak. CHP il başkanları, kampanya boyunca karşılaştıkları sorunları ve sahanın nabzını aktaracak. CHP’li başkanlar seçim sonuçlarını ele alırken “daha başarılı olunabileceğine” ilişkin görüşlerini de aktaracak. Bugün başlayacak CHP il başkanları toplantısı, yarın devam edecek ve pazar günü son bulacak.

Hacıbektaş’ta konuşma
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da il başkanları toplantısına katılacak. Kılıçdaroğlu, il başkanları toplantısına katılmadan önce Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nde bir konuşma yapacak. Daha sonra Gülşehir ilçesinde düzenlenecek toplantıda ise il başkanlarına seslenecek. Kılıçdaroğlu’nun seçimin ardından parti yönetimine karşı “mahalleyle diyalog geliştirilmesi” yönündeki talimatını il başkanlarına yönelik de yineleyeceği ifade ediliyor.
Belediye başkanlarına “liyakata uygun hareket etmeleri ve partizanlık yapmamaları” talimatı veren Kılıçdaroğlu’nun, il başkanlarına “belediye başkanlarına baskı yapılmaması” yönünde konuşma yapacağı da belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, ayrıca kurultay süreci kapsamında gerçekleşecek il ve ilçe kongrelerine ilişkin de tartışmalardan kaçınılması çağrısı yapacağı belirtildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler