'Gelin demokrasi talebini büyütelim'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kararıyla HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin eşbaşkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına yönelik protesto eylemleri devam ediyor.

Yayınlanma: 01.09.2019 - 23:05
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da belediye binası yakınlarında Lise Caddesi üzerindeki Çamlıca mevkiinde her gün düzenlenen oturma eyleminde yine renkli anlar yaşandı. Eyleme katılanlar, “Kayyıma karşı omuz omuza” sloganı eşliğinde, barış şarkıları söyledi. Eyleme, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin yanında, HDP’li milletvekilleri Garo Paylan, Ahmet Şık, Dersim Dağ, Feleknas Uca, Saliha Aydeniz, Ayşe Acar Başaran, Semra Güzel, Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy, HDP Diyarbakır il ve ilçe eşbaşkanları ile çok sayıda yurttaş da katıldı.

Eylemde konuşan Temelli, tüm kesimlere demokrasi mücadelesini büyütme çağrısı yaptı. Temelli, “14 gündür direniyoruz, sokaklardayız. 19 Ağustos günü bu ülke bir kez daha bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Seçilmişlere karşı kayyım atayan iktidar, tükenmiştir. Şiddet erkiyle halkın iradesine karşı saldırıya geçmiştir. Bu şiddeti, saldırıyı kabul etmiyoruz. İrademize sahip çıkıyoruz, kentimize sahip çıkıyoruz. Gelin iradenize, haklarınıza sahip çıkın. Gelin Diyarbakır halkıyla el ele verin. Asla ve asla sokakları terk etmeyiz. İrademizden, dilimizden, kültürümüzden asla vazgeçmeyeceğiz. Bir arada yaşama iradesini hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Ellerinde tek bir şey kalmış, o da Kürt düşmanlığıdır. Bu düşmanlığı yürüterek ayakta kalacaklarını düşünüyorlar. Buradaki siyaset demokrasi mücadelesi siyasetidir, kayyımları kabul etmeyen siyasetidir. Gelin bunu İzmir’de, Aydın’da, Karadeniz’de büyütelim. Bu zihniyeti, bu anlayışı kabul etmiyoruz. Demokrasi zeminini asla terk etmeyeceğiz. Mahallemize, sokaklarımıza, kentlerimize sahip çıkacağız. Susmuyoruz, korkmuyoruz ve asla bu mücadeleden vazgeçmiyoruz” dedi.
Kayyım atanan Mardin’de de oturma eylemi devam etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler