İzmir'de coşkulu kutlama

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü.

Yayınlanma: 08.09.2019 - 22:53
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. 350 metrelik dev bayrağın taşınacağı geleneksel Zafer Yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler gün boyu devam edecek. Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün gösterileri ile heyecan ve coşku bir arada yaşanacak. Etkinlikler gece Fener Alayı yürüyüşü ve orman yangınının sonuçlarıyla mücadele etmek için ünlü sanatçıların katılımıyla düzenlenen dayanışma konseri ile son bulacak.

Zafer Yürüyüşü ile başlayacak
İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül sabahı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 97’inci Yıl Zafer Yürüyüşü’yle başlayacak. Saat 09.00’da Basmane Karakolu önünde toplanacak İzmirliler, Türk ordusunun İzmir’e girerken kullandığı tarihi güzergâh üzerinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyecek. İzmirliler, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıyacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması sonrası Valilik önünde bayrak töreni yapılacak. Saat 11.15’te de yine Cumhuriyet Meydanı’nda resmi törenler düzenlenecek. Saat 17.00’de ise süvari birlikleri Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar gidecek. Saat 17.30’da da Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün gösterisi olacak. İzmir’in 97’nci kurtuluş yıldönümü kutlamalarının finali 20.30’daki fener alayıyla gerçekleşecek.

18 Ağustos’ta Karabağlar’da başlayıp Menderes ve Seferihisar’a kadar yayılan yangın sonucu zarar gören ormanların yaralarını sarmak için düzenlenen konser ise Kültürpark’ta gerçekleştirilecek. Haluk Levent, Gazap, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Edis, Halil Sezai, Gripin ve Hayko Cepkin’in ücret almadan katılacağı Orman Konseleri, hem İzmir’in kurtuluş gününü kutlamak, hem de yanan alanların yeniden yeşillendirilmesine katkı sağlamak için yapılacak. 9 Eylül günü boyunca Fuar’a giriş 10 TL olacak ve buradan elde edilecek gelirle yanan alanlar ağaçlandırılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, elde edilecek gelirlerle orman yangınları söndürmede kullanılmak üzere helikopter ve uçak alınacağını açıklamıştı. 

Soyer’den kadın çalışmalarına destek sözü

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Kadının İnsan Hakları Programı”na katılan kadınlar, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen KİHEP şenliğinde buluştu. Açılış konuşmasını yapan Soyer, kadınların toplum hayatına katılması, ekonomik olarak özgürleşmesi için yürütülen çalışmalara sonuna kadar destek olacağının altını çizerek, “Güzel bir gelecek için kadınlarımızın toplum içinde rol üstlenmesine çok ihtiyacımız var. Bu yüzden KİHEP ve bütün paydaşlarını saygıyla selamlıyor,  hepinize teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın toplum hayatına katılmalarına,  özgürleşmelerine yol açacaksınız. Sizler taşın altına elinizi koymadıkça, sizler ekonomik özgürlüklerinizi güçlendirmek için çalışmadıkça bu toplumda değişim olmaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak nerede, neye ihtiyaç duyarsanız elimden ne geliyorsa canla başla yapacağımı bilmenizi istiyorum. Emin olun sonuna kadar yanınızda olacağım” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler