CHP'de sağı ve solu birleştirecek aday isteği

CHP bölge toplantılarından, iktidara ulaşmak için 45 maddelik beklenti listesi çıktı.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün koordinasyonunda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımlarıyla 10 ayrı bölgede yapılan toplantılardan 45 maddelik beklenti listesi çıktı. Yarın yapılacak parti meclisi (PM) toplantısına sunulacak listeye göre, örgütün partiden beklentileri arasında, “sağı ve solu birleştirecek politika ve adaylarla seçime gidilmesi”, “ev ziyaretlerinin yoğunlaştırılması”, “parti içi disiplinin korunması”, “seçimlerde sandıklara sahip çıkılması” gibi unsurlar yer aldı.

Yarın Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak PM’ye sunulacak raporda, partinin Haziran 2015 seçimlerine yönelik hazırlıkları kapsamında 10 ayrı kentte gerçekleştirdiği hazırlık toplantılarına ilişkin sonuç bildirgesi de yer alıyor. Bingöl kaleme aldığı bildirgede, “Tek hedefimiz 2015 yılında iktidar olmaktır. Ülkeyi yeniden özgür bir Türkiye’ye dönüştürmek; Türkiye’de huzuru, birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmayı tesis edecek CHP iktidarının önünü açmak adına yoğun bir şekilde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi. 45 maddelik bir beklenti listesine de yer verilen beklentilerden bazıları şöyle:

 

‘Kırsal için politika’

- Kadın-erkek eşitliğinin tüm hukuki ve kurumsal altyapısının oluşturulması. Çalışan kadın emekçilere sahip çıkılması, aile sigortası, kreşler ve benzeri destekler sağlanması.

- Sosyal yardımların artırılması için somut projeler üretilmesi. Sanayiciyi ve esnafı desteklemeye yönelik politikalar geliştirilmesi. Kırsal kesimin sorunlarına yönelik politikaların geliştirilmesi. Çiftçinin, tarımın ve tarım arazilerinin korunması. Mevsimlik işçilerin güvenceli çalışması için proje geliştirilmesi.

- İşçiyi ve emekçiyi destekleyen politikaların geliştirilmesi.

- Kamuda çalışan kesimin sorunlarının CHP tarafından çözüleceğine yönelik söylemlerin geliştirilmesi.

- İşsizlik sigortası fonunun siyasi amaçlar için kullanılmasına engel olunması.

- Türkiye’nin AKP tarafından oluşturulan etnik ayrıştırma, kişisel inanca müdahale ve yaşam tarzına müdahale eksenindeki şeytan üçgeninden kurtarılması.

- Yolsuzluklarla mücadele için somut çalışmalar yapılması.

 

‘Eleştiriler dozunda tutulsun’

* Özeleştirilerin dozunda tutulması. Örgüt çalışanlarının birbirlerine daha çok güven duyması. Örgüt içinde yapıcı eleştirilerde bulunulması. Parti içi disiplinin korunması. Parti içi sorunların halkın önünde tartışılmaması. Kişisel hırsların bir kenara bırakılarak parti çalışmalarına odaklanılması.

* Üye sayımızı çoğaltmak için daha çok çalışılması. Ev ziyaretlerinin yoğunlaştırılması. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına birebir çözümler bulunması.

* Seçimler için yeni ve etkili sloganların geliştirilmesi ve bu sloganların tüm örgüte yayılması.

* Ön seçim konusunda üyelerimize güvenilmesi.

* Sağı ve solu birleştirecek politika ve adaylarla seçime gidilmesi.

* Örgütümüzün sosyal medyayı etkin kullanması.

* İktidar olacağımıza ve davamıza olan inancımızın korunması.

* Seçmen sayısındaki değişikliklerin takip edilmesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler