‘Hırsız ÖSO’ tartışması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, “Afrin’de ÖSO’nun çaldığı zeytinlerden üretilen zeytinyağlarının Türkiye üzerinden ihraç edildiğini” söyledi. AKP’li Aydemir, “Eğer biz almazsak bunları kim alacak” dedi.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 02:00
‘Hırsız ÖSO’ tartışması
Abone Ol google-news

Türkiye’nin 2020 merkezi bütçesi 2019’a göre yüzde 14 oranında artarken Dışişleri Bakanlığı’nın 2020 bütçesindeki artış 2019’a göre yüzde 1’de kaldı. Dışişleri Bakanlığı’nın genel bütçe içindeki payı da bir önceki yıla göre azaldı. Bütçe komisyonunda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, “Afrin’de O¨SO’nun c¸aldıgˆı zeytinlerden u¨retilen zeytinyagˆlarının Tu¨rkiye u¨zerinden ihrac¸ edildiğini” söylemesi üzerine  tartışma yaşandı. 

Dışişleri Bakanlığı 2020 Bütçesi dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Teklife göre Dışişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına 2020 yılı için 5 milyar 314 milyon TL’lik bütçe ayrıldı. Bakanlık ve bağlı kuruluşların 2019 başlangıç ödeneği ise 5 milyar 219 milyon TL olmuştu. Türkiye’nin dış ilişkilerinde kritik gelişmeler yaşanırken genel bütçedeki artışın 

Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesine yansımaması dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da komisyonda yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunda “sırf müzakere etmek” için tekrar masaya oturmayacaklarını belirterek, “Hem de garantör ülke olduğumuz KKTC’nin haklarını korumaya devam edeceğiz” dedi. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı’yla Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için uygun ortam yaratıldığını söyleyen Çavuşoğlu, harekâtın başlangıcından bu yana bu bölgeden yerinden edilmiş olan ve Suriye’nin diğer bölgelerinde bulunan kişilerin yüzde 50’sinden fazlasının geri döndüğünü söyledi. 

Çavuşoğlu, terör örgütü PKK’nin Suriye kolu YPG’nin üst düzey ismi “Mazlum Kobani” kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in iadesi için ABD’nin yanı sıra Almanya nezdinde de girişimlerde bulunulduğunu belirterek, “Şahin’in ABD ve Almanya’ya seyahat edeceği yönünde çıkan haberler üzerine, adı geçenin tutuklanarak ülkemize iadesi talebimizi süratle anılan ülkelere ilettik” diye konuştu. Çavuşoğlu, FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasına yönelik çalışmalar sonucunda ise 110’dan fazla FETÖ mensubunun Türkiye’ye iade edildiğini, 38 ülkede FETÖ okullarının kısmen ya da tamamen kapatıldığını, 19 ülkedeki okulların ise Maarif Vakfı’na devredildiğini açıkladı. 

ÖSO TARTIŞMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, yaptığı konuşmada, “Afrin’de O¨SO’nun c¸aldıgˆı zeytinlerden u¨retilen zeytinyagˆlarının Tu¨rkiye u¨zerinden ihrac¸ edildiğini” söylemesi üzerine komisyonda tartışma yaşandı. AKP’li Volkan Bozkır, “ÖSO zeytin hırsızıdır lafını aynen iade ediyorum” dedi. AKP’li Uğur Aydemir, “Egˆer, biz Tu¨rkiye olarak almazsak, bunları kim alacak?” demesi üzerine HDP’li Serpil Kemalbay, “İtiraf ediyorsunuz” karşılığını verdi. AKP’li Aydemir ise “Evet, Tu¨rkiye’ye geliyor, itiraf ediyoruz. PKK’nin eline mi bırakacagˆız bunları?” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler