HDP’den hodri meydan

HDP yönetimi, 65 belediyesinin 24’üne kayyım atanmasıyla parti içinde başlayan “sine-i millet” tartışmasının ardından parti bileşenleri, milletvekilleri, belediye eşbaşkanlarıyla Ankara’da bir araya geldi.

Yayınlanma: 21.11.2019 - 02:26
HDP’den hodri meydan
Abone Ol google-news

“Türkiye’de Kayyım Rejimi” başlıklı toplantıya CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam, eski HDP milletvekiki Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra KESK, DİSK temsilcileri de katıldı. Toplantının ardından Buldan ve Temelli sürece ilişkin partinin görüşlerini içeren 12 maddelik deklarasyonu kamuoyu ile paylaştı. 

HDP ÇEKİLMEYECEK

‘Sine-i millet’ tartışmasına ilişkin deklarasyonda “HDP’nin belediyelerden ve Parlamento’dan çekilmesi yönündeki görüşler çeşitli alanlarda ifade edilmektedir. HDP, hiçbir mücadele alanından çekilmeyecek, demokratik ve meşru zeminlerde mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürecektir” kararı duyruldu. HDP yönetimi yaşananlara karşı erken seçim çağrısı yaparak, “Türkiye halklarının AKP-MHP sultasından kurtulması için ‘erken seçim’ diyoruz. Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Buradan hodri meydan diyoruz. Bütün muhalefeti bu erken seçim talebinin etrafında birleşmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Barış ve adalet diyen tüm yurttaşlarımızı, Meclis içindeki ve dışındaki tüm muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını, sendika ve meslek birliklerini, demokratik dernekleri aktif dayanışmaya, birleşik mücadeleye ve demokrasi ittifakına çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler