CHP, yeşil sermaye mağdurlarına sahip çıkıyor

Meclis’te kabul edilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onanan son vergi yasası ile holdingler tarafından dolandırılan 70 binden fazla gurbetçi mağdurun hak aramalarının önü kesildi. Gurbetçilerin pek çoğunun hukuk mücadelelerini kazanmaya başlamasıyla eş zamanlı olarak yürürlüğe giren yasaya karşı tepki büyüyor. CHP, Kombassan gibi yeşil sermaye şirketlerine yaklaşık 20 yıldır tüm birikimlerini yatıran, ancak karşılığını hiçbir şekilde alamayan yüzlerce gurbetçiyle Berlin’de bir araya geldi.

Yayınlanma: 11.12.2019 - 02:00
CHP, yeşil sermaye mağdurlarına sahip çıkıyor
Abone Ol google-news

Dini duyguları istismar edilerek dolandırılan onlarca holding mağduru, çektikleri acıları CHP Genel Başkanı Yardımcısı Fethi Açıkel ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e anlattı. Gurbetçilerin alın terlerinin, birikimlerinin nasıl yıllar içinde yok olduğunu dinleyen Çakırözer ve Açıkel, onları mağdur eden şirketlerin kurtarıldığı yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava açılacağını açıkladı.  Çakırözer, “Bu yasa sizlerin hak arama yollarını kapatıyor. Bu hem anayasaya aykırı hem yasalara aykırı hem de ahlaka ve vicdana aykırı. Vatandaşın hak arama hakkını önleyen bir yasa olamaz” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel ise gurbetçilere, “Helal kazancınızın geri kazanılması çok önemli. Çocuklarınızın hak ettiği parayı gasp etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.    

‘EŞİMİ KAYBETTİM’

Toplantıda, holding mağdurları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2006 yılında, kendileri için sarf ettiği “Duygu sömürüsü yapmayın. Bu paraları verirken bana mı sordunuz? Ne kadar paranız battı ki ‘holdingzede’ oluyorsunuz” sözlerini anımsattı. Bir gurbetçinin, “Biz 20 senedir mağduruz. Bu durumdan dolayı ben eşimi üzüntüden kaybettim. Biz niye bekleyelim bundan sonra. ‘Bize sorulmadan verildi’ deyip de tüm verdiklerimizin üzerine bir kalem çekilemez” sözleri dikkat çekti. Bir başka mağdur ise “Haklarımızı geri alabilmenin bir imkânı doğmuştu. Ama kısa süre içinde önümüzü kapattılar. Bazı insanlar bankalardan kredi çekerek yatırdı bu paraları. Bu borçlarını hâlâ ödüyorlar. Evlerinden olanları bile çok iyi tanıyoruz” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler