Erdoğan'dan İmamoğlu'na Kanal İstanbul tepkisi!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'ya asker gönderme tezkeresini Meclis'e sunacaklarını söyledi. Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Nasıl olduysa işte İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı aldılar ama İstanbul seçimini Ak Parti kazandı. Zaten bunun kararını verme yetkisi bize aittir. Senin böyle bir yetkin yok" dedi.

Yayınlanma: 26.12.2019 - 11:39
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasnıda Libya'daki iç savaşla iligili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Çeşitli Avrupa ve Arap ülkeleri tarafından desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Şu anda da soruyorlar bize, dün de sordular; 'Asker gönderecek misiniz?' Biz de ne diyoruz; 'davet edildiğimiz yere gideriz' Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda da böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Güvenlik ve askeri işbirliği muhtırasına dayalı olarak inşallah Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. Meclisimizin de onaylamasıyla Libya'daki meşru yönetime çok daha etkin bir şekilde destek verme imkânına kavuşacağız. İnşallah 8'inde, 9'unda neyse Meclisimizden bunu da geçireceğiz ve böylece davete icabet edeceğiz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN "İLK SEÇİMDE GİDECEKSİN" SÖZLERİ

Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin yakında ihaleye çıkacağını belirterek, "Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçireceğiz. Anamuhalefetin başındaki zat müteaahhitleri tehdit ediyor. "Biz geldiğimizde iptal edeceğiz" diyor. Ya sen gelemeyeceksin. Zaten gelemezsin. Bu ülkede diliki bir ağacı olmayana benim milletim yürü demez" dedi.

"İSTANBUL SEÇİMLERİNİ AK PARTİ KAZANDI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkmasına da tepki gösteren Erdoğan, "Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgisi yoktur. Nasıl olduysa işte İstanbul'da bir büyükşehir belediye başkanlığını aldılar ama İstanbul seçimini kazanmadılar. İstanbul seçimini Ak Parti kazandı, çünkü meclis kahiri ekseriyetiyle Ak Parti'de ve Cumhur İttifakı'nda. Şimdi çıkmış diyor, 'böyle bir kanal gereksiz.' Zaten bunun kararını verme yetkisi sana değil, bize aittir ve biz bunun kararını zaten verdik. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi'ne aittir. Senin böyle bir kararı verme yetkin de yok. Adımlarımızı attık, atıyoruz. Yola kararlı bir şekilde devam ediyoruz ve biz bu işi inşallah yapacağız. Projenin sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, kurumların görevi devletin aldığı karara uygun şekilde kendi sorumluluk alanlarında üzerlerine düşeni yapmaktır. Görevini ihmal eden hesabını millete ve hukuka muhakkak verecektir" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada "Herkes hayır diyor ama bir kişi ben yapacağım diyor. Hangi akıl, hangi mantıki hangi para? Ben yapacağım diyor. Yapamazsın kardeşim. Zaten ilk seçimde gideceksin. Hiç kimse buraya beş kuruş para ayırmaya kalkmasın, ayırdıkları paranın kuruşu dahi verilmeyecektir. İstanbul'a ihanete doyulmadı mı ya?" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon