Katarlılar Eskişehir’e de göz dikti

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ne sunduğu yazılı soru önergesi ile Katarlıların, Eskişehir’den satın aldıkları 423 bin metrekare taşınmazın ayrıntılarını sordu.

Yayınlanma: 29.12.2019 - 16:51
Abone Ol google-news

Jale Nur Süllü, son günlerde Kanal İstanbul vesilesi ile sıkça gündeme gelen Katarlıların aldıkları taşınmazların boyutlarının, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu‘nun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sunduğu soru önergesine gelen cevapla gözler önüne serildiğini söyledi. Bakanlığın, Arapların Türkiye’de 2003 yılından bu yana edindiği taşınmazlarla ilgili açıklamasında, Katarlıların, Eskişehir’de 423 bin metrekare arazi satın aldıklarını öğrenmekten endişe duyduğunu belirten Süllü, durumun merak uyandırdığını ekledi.

KATARLILAR İÇİN ÖZEL PROJE Mİ YAPILACAK?

Süllü, şehrimizde Kanal İstanbul benzeri çılgın projeler ile karşılaşmamak ve rant uğruna olası talanlarla huzurumuzun bozulmasını önlemek için, Katarlıların edindikleri taşınmazların bilgilerinin, kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini dile getirdi. Katarlıların topladığı arazilerin hangi bölgelerde bulunduğunu, vasfını, imar durumlarını, şahıslar mı yoksa şirketler tarafından mı alındığını Çevre ve Şehircilik Bakanına verdiği yazılı önerge ile sorduğunu açıklayan Süllü, şehrimizin geleceği ile ilgili tasarruflardan, Eskişehirlilerimizin haberdar olması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler