Davutoğlu iç güvenlik paketini bilmiyor

Kemal Kılıçdaroğlu, iç güvenlik paketinin içeriğine ilişkin olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bilgisi olmadığını dile getirerek, “Kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber ona bilgi verildiğini de sanmıyorum” diye konuştu.

Yayınlanma: 06.02.2015 - 04:44
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, ÖDP ile ittifak sorusuna ise “ÖDP’nin sayın genel başkanının düşüncelerini ben de okudum. Bir düşüncedir. Böyle bir şey yok” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, laiklik ilkesinin anayasaya girişinin 78. yıldönümü nedeniyle Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen “Laiklik ve Kadın” panelinin açılışında yaptığı konuşmada, laikliğin aslında vicdan ve inanç özgürlüğü, inançların güvencesi olduğunu söyledi. Bireyin yaşam tarzına müdahale etmemenin içselleştirildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bireyin özgürlüğü bizim için çok çok önemliydi, Cumhuriyeti kuranların da temel felsefesi buydu” diye konuştu.

“Devasa Osmanlı İmparatorluğu neden battı?” diye dinleyicilere soran Kılıçdaroğlu, “Bir imparatorluk dünyaya egemen; okul yok, bilim yok. Böyle bir toplumdan bugüne geldik. O harekete devrimci
hareket denmesinin sebebi buydu. Laikliği dinsizlik olarak anlattılar. Oysa laiklik, bütün inançların güvencesidir” ifadelerini kullandı.

Bugün eski bir bakanın Of’ta “Biz Müslüman ülkeyiz, bizden mucit adam yetişmez” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu köleliğin altına imza atmak demektir, neden yetişmesin? Pek çok bilim adamımız var, ama üniversiteleri üniversite olmaktan çıkarırsanız, bu toplumu Osmanlı’nın son dönemlerde yaşadığı karanlığa ülkeyi götürürsünüz” dedi. Laikliğin aynı zamanda eşitliğin de güvencesi
olduğunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, kadınlara seslendi, “Kadınlara seçme seçilme hakkını getiren parti CHP’dir, sizin partiniz, sizin ikinci eviniz CHP’dir. Sizi ikinci sınıf olarak konumlandıran AKP’ye oy vermeyin” dedi.

Kılıçdaroğlu panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu’nun İç Güvenlik Yasa Teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik eden biz değiliz, yasayı çıkaranlardır. Siz silahla ateş edene bir yıl, sapanla taş atana iki yıl verirseniz bu toplumu tahrik edersiniz” dedi. Kılıçdaroğlu, Bank Asya yönetimine el koyulması operasyonuna da değinerek, “Hiç kimsenin Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur. Herkesin bunu bilmesi lazım. Bank Asya bunların tipik bir örneğidir mal güvenliği ile ilgili... 12 yaşında çocuğun öldürülmesi can güvenliğiyle ilgili” dedi.

 

Davutoğlu’ndan laiklik mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, laiklik ilkesinin anayasaya girişinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Demokratik bir
siyasal sistemin işlerliği ve toplumsal bütünlüğün teminatı için hayati olan bu ilkeler, maalesef geçmiş dönemlerde, evrensel normlarla uyuşmayan ayrıştırıcı, dışlayıcı bir yoruma tabi tutularak uygulanmıştır. Devlet-toplum ilişkilerini ve toplumsal barışı zedelemiştir. Yaptığımız demokratik düzenlemelerle toplumsal barışı gözetmeyen uygulama ve yorumlar ortadan kaldırılmış, milletimizin refahı, özgürlükleri güvence altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler