Arınç, Fidan'ın istifasını değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın şuan yaptığı görevin çok daha önemli olduğu belirterek "Böyle bir süpermen görevi verilmiş bir insanın bir milletvekili olarak parlamentoya gireceğini ben israf olarak görürüm" dedi.

Yayınlanma: 07.02.2015 - 08:34
Abone Ol google-news
CNN Türk'te yayınlanan 'Baştan Sona' programına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AKP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa edeceği iddiasını değerlendirdi. İstifanın kendisi için de son dakika bilgisi olduğunu söyleyen Arınç," Sayın Başbakanımızın yetkisindedir diye Sayın Cumhurbaşkanı ifade ettiler. Yani ben burada şahsi düşüncemi ifade edebilirim. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü dışında olsun benim öyle bir zorluğum var. Bu sıfatı taşıdığım müddetçe söylediğim her şey hükümete mal edilebilinir. Ben yaptığı görevin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğer milletvekili olacaksa her milletvekili onun yaptığı işi yapamaz. Yani MİT Müsteşarı Türkiye için çok önemli bir iş yapıyor şuanda. Belki 50 milletvekilinin yaptığı işi yapıyor. Sıradan bir milletvekili olacaksa yani bir milletvekili arkadaşımızın yasa organındaki faaliyetlerine katılan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Burada kalması gerekirdi" dedi. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI ŞAHSEN UYGUN GÖRMEM
Hakan Fidan'ın başbakan olmasının mümkün olmadığını belirten Arınç şöyle konuştu: "Milletvekili olarak kalmaz bakan olacak derseniz; başbakan olması mümkün değil, düşündüğüm kadarıyla. Yani bu seçimden sonrasının başbakanı bellidir. Şu yada budur. Doğru mudur bir MİT Müsteşarının ileride başbakan olması, bana göre o da yanlıştır. Bakan olabilir mi? Belki bazı bakanlıklar olabilir, ama her bakanlıkta MİT müsteşarlığı yapmış bir insan için bence doğru bir görev değil. Şimdi dışişleri bakanı yapsanız; karşınızdaki dışişleri bakanı ile konuşuyorsunuz. Adam diyecek ki bu MİT'i idare eden insandı, benim hakkımda her şeyi biliyor. Ben de onun hakkında her şeyi bileyim. Söylenen sözler kuşku ile karşılanacak. İçişleri bakanlığı yapar mı derseniz fazlasıyla yapar. Ama her bakanlık görevinin düşünüldüğü için, bazı sıfatlarda yakıştırıldığı için mesela dışişleri bakanı olacağı söyleniyor. Ben şahsen uygun görmem. Sade milletvekilliği için hiç gerek yok. Ama bakanlık düşünülüyorsa bu bakanlığın yaptığı görevle biraz bağlantılı bir bakanlık olması gerekir." 

ÇÖZÜM SÜRECİNDE PAYI BÜYÜK
Türkiye'de çözüm süreci başlamışsa ve devam ediyorsa en çok Hakan Fidan'ın payı olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çünkü başlatan kurumun başındadır. MİT'i ıslah etmiştir, Edebildiği kadarıyla yüzde yüz diyemem. Kanun değişikliği de olmuştur ve yeni kanunda da çok olağan üstü yetkiler almıştır. Milletvekilliğini dokunulmazlığından daha fazla haklara da sahiptir. Yani böyle bir süpermen görevi verilmiş bir insanın bir milletvekili olarak parlamentoya gireceğini ben israf olarak görürüm ben şahsen" diye konuştu. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler