Başbakan’dan el fatiha

Kadın Kolları kongresinde konuşan Davutoğlu, Özgecan Aslan için fatiha okuttu.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 03:52
Abone Ol google-news

AKP iktidarında kadına yönelik şiddet 14 kat artarken geçen yıl 281 kadın öldürüldü. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinin Türkiye’yi ayağa kaldırmasının ardından dün ilk kez konuştu. Davutoğlu, kadına yönelik şiddeti tümüyle ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ettiklerini açıkladı. “Şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz” diyen Davutoğlu, Antalya’da açılacak gençlik merkezine Özgecan’ın adının verileceğini söyledi. Kadınlar için yaptıklarını anlatarak pembe tablo çizen Davutoğlu, Özgecan ve şiddet mağduru kadınlar için “Fatiha” okuttu.

 

Bu elleri kıracağız’

Antalya’da Turgut Özal Spor Salonu’nda, AKP Antalya İl Kadın Kolları Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, kadınları “AKP’nin ak kadınlarına, ak bacılarına selam olsun” diyerek selamladı. Davutoğlu, “Özgecan kardeşimize bir kez daha rahmet diliyorum. Bu hunharca saldırıyı yapanları
lanetliyorum ve adaletin en sert bir şekilde müdahalede bulunacağına inanıyorum” dedi. Salondakilerin “Kadına uzanan eller kırılsın” sloganları üzerine Davutoğlu, “Ne güzel söylüyorsunuz. Özellikle erkeklerin bu sloganı yaymasını istiyorum.Kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız” dedi.

 

Tedbirden önce kadına saygı

“Hükümet ne tedbir alırsa alsın, en önemli koruma faaliyeti kültürümüzde kadına saygı ile başlar” diyen Davutoğlu, “En önemli koruma faaliyeti daha aile eğitimde kızlarımıza ve erkeklerimize büyüdüklerinde, şiddetten uzak kalmaları yönünde verdiğimiz eğitimle başlar” ifadesini kullandı. Kadınlar arasında okuma yazma bilmeme oranını yüzde 19.4’ten yüzde 6.6’ya düşürdüklerini, okullaşma oranını yükselttiklerini, anne ve çocuk ölümlerini azalttıklarını belirten Davutoğlu, “Annesini bir doğum esnasında kaybetmiş birisi olarak, bugün annelerimize, yavrularımıza, bebeklerimize gösterecek merhameti devletin en asli görevi olarak ilan ediyorum” ifadesini kullandı.

 

‘Hepiniz çalışacaksınız’

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için seferberlik başlattıklarını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgecan için, şiddet görmüş bütün kadınlar için kadınlarımız seslerini yükseltmeli, ayağa kalkmalı. Özgecan için, bütün şiddet gören kadınlar için, bütün kardeşlerimiz için, bacılarımız için. Hep beraber söyleyelim, kadına uzanan eller kırılsın, kırılacak inşallah. AKP teşkilatları, tüm Türkiye’de şu andan itibaren kadına yönelik şiddet konusunda seferberlik halindedir. Hepiniz çalışacaksınız.”

 

Fatiha okuttu

Salonda bulunanları Özgecan Aslan ve şiddet mağduru tüm kadınlar için Fatiha okumaya davet eden Davutoğlu, “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Biz evlat acısına, annelerin acısına son vermek için ülkemizi boydan boya bir kardeşlik coğrafyası haline getirmek için boydan boya çalışıyoruz. Çözüm süreciyle kastettiğimiz, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bütün bir Türkiye’nin kardeş olmasıdır” diye konuştu.

 

Kızların güvenliği namusumuzdur

Davutoğlu, Antalya’daki toplu açılış töreninde de konuşmanın büyük bölümünü Özgecan Aslan’a ayırarak, “Kadınların ve genç kızların güvenliği bizim namusumuzdur” dedi. Kadınlara “bacılarım”
diye hitap eden Davutoğlu, “Size uzanan el, bir fiske dahi, bizim yüreğimizde atom bombası etkisi yapar. Herkes bugün evine gittiği zaman, hanımına, kızına muhabbetle baksın ve ‘ben sizi seviyorum, sizin gibi bütün kadınlara da saygı duyuyorum’ desin. Sizin güvenliğimiz bizim namusumuzdur” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler