Nazlıaka, Bakan İslam'ı istifaya çağırdı

CHP'li Aylin Nazlıaka kadın cinayetlerine karşı sessizliğini koruyan Ayşenur İslam'ı istifaya davet etti.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 14:06
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Özgecan Aslan’ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Nazlıaka, dünyanın birçok yerinde gerçekleştirilen yürüyüşlere ilişkin, “Dünyanın her yerinde 14 Şubat günü kadına yönelik şiddete karşı 1 milyar kadın dans eder. Ben de ‘One Billion Rising’ etkinliğine her sene destek veririm. Bu senede etkinliğe destek verdim. Etkinlikte yaptığım konuşmama erkek terörünün son kurbanlarından biri olan Sevgili Özgecan’ı anarak başladım. Bu etkinlik kadınların neşe içinde dans ettiği bir etkinlik değildir. Bu etkinlik kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, enseste karşı direnen kadınların sesini duyurmak için düzenlenmektedir” dedi.

"Kadına yönelik şiddetle mücadelede soru önergeleri vermiş, kanun teklifleri yazmış, davaları takip etmiş, tüm kadın sivil toplum dernekleriyle dayanışma içinde mücadele etmiş biri olarak kötü niyetli kişilerinin saldırılarının kendisini yıldıramayacağını" söyleyen Nazlıaka, kadınların kahkahasına, kıyafetine, rujuna, doğuracağı çocuğa karışan kişilerin, aslında kadın katillerinin mahkemedeki savunma metinlerini yazan kişiler olduğunu savundu.

CHP’li Nazlıaka, “Kadınların cenazelerine katılamayan, davalarını takip edemeyen bir Bakan Ayşenur İslam’ı da derhal istifaya davet ediyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler