Ülke yarı açık cezaevi

CHP grup toplantısına katılanları Özgecan Aslan ile şiddet kurbanı kadınlar için bir dakikalık saygı duruşuna davet eden Kılıçdaroğlu, “Asıl tartışmamız gereken konu, bu olayları nasıl engelleriz? İdam olsa ne olur? Sorun çözülecek mi?” dedi.

Yayınlanma: 18.02.2015 - 05:48
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ölümü unuttuk, nasıl ceza vereceğiz onu tartışıyoruz. Asıl tartışmamız gereken konu; bu olayları nasıl engelleriz? Tutturmuşlar ‘idam mı olsun, başka bir şey mi olsun’. İdam olsa ne olur? Sorun çözülecek mi? Bu bir kişinin olayı değil. Türkiye nefes alamaz durumda. Yarı açık cezaevine döndürüldü Türkiye” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında gençleri gençlerin, kadınları da kadınların yöneteceğinin sözünü verdi.

Siyah takım elbise giyen ve siyah kravat takan Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında salondakileri Özgecan Aslan ve şiddet nedeniyle yaşamını yitiren kadınlar için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu:

Yoğun bir baskı var: Nefes alamayan bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Yoğun bir baskı  hissediliyor. Hiç kimse ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Unutmayın ki bu ülkenin CHP’si var. Özgecan vahşi bir cinayetle öldürüldü. Beni üzen temel nokta şu; ölümü unuttuk, nasıl ceza vereceğiz onu tartışıyoruz. Asıl tartışmamız gereken konu; bu olayları nasıl engelleriz? Tutturmuşlar ‘idam mı olsun, başka bir şey mi olsun’. İdam olsa ne olur? Sorun çözülecek mi? Bu bir kişinin olayı değil. Türkiye nefes alamaz durumda. Yarı açık cezaevine döndürüldü Türkiye. Şöyle bir gerçeği oturup, bu milletin önünde rahat rahat tartıştık mı?

Kadınla ilgili her şeye kendileri karar veriyor: Kadına gerekli önemi verdik mi? Desteği verdik mi? Acılarına, sevincine ortak olduk mu? Oturup düşündüler ve söylediler, kadın kaç çocuk doğuracak? Birisi karar verecek. Nasıl doğum yapacak? Ona da karar verecekler. Nasıl giyinecek? Ona da karar verecekler. Sokağa hamile kadın çıkmasın. Ona da karar verecekler. Kadın gülmesin. Ona da karar verecekler. Eğer siz bunu toplumun belleğine şırınga eder, beslerseniz bu tür cinayetleri engelleyemezsiniz. Türkiye’nin gerçeği budur.”

Özgecan toplumun vicdanı: Allah kimseye evlat acısı vermesin. Acıların en büyüğüdür. Bunu yaşayan birisi olarak söylüyorum. Ateş düştüğü yeri yakar, doğrudur. Ama Özgecan, onun ateşi bütün Türkiye’yi yakıyor. Kadınlar ayağa kalktı. Toplumun vicdanı rahatsız, kanıyor. Bütün  sesleniyorum; bu siyasal iktidar size nefes aldırmamaya ant içmiş bir siyasal iktidardır. Bunu sakın unutmayın.

Kadınlar öldürülüyor: 2002-2015 döneminde öldürülen kadın sayısı 5 bin 406. Bu tam bir katliam. Türkiye, kadınlara yönelik konularda ülke sıralamaları içinde 20 basamak geri düştü.

Romanların sorunlarını çözeceğiz: Roman yurttaşlara yönelik çalışmalarımız var. Romanlar büyük  Genel Başkanı olarak söz veriyorum; sizin bütün sorunlarınızı çözmek benim namus borcumdur.

İki bakanlık gençler ve kadınların: CHP’nin iktidarında Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlere teslim edilecektir, 40 yaşın üstünde bir kişi bile çalışmayacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda da en az yüzde 70 kadınlar çalışacak.

Sandığa gömün: AKP’nin yolsuzluk konusunda ciddi mücadele verdiğine inanan varsa beni arasın. Yoksa, sandığa gömün ve gitsinler. Sevgili peygamberimize ait bir söz: Öyle bir zaman gelecek, rüşvet hediye altında alınıp verilecek, ibret olsun diye gözdağı vermek için suçsuz kimseler öldürülecek. Bugünün Türkiyesi’ni tanımlıyor.

 

Gezi katillerini de aklamayın

CHP grup toplantısına aralarında Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ve Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun’un da bulunduğu, polis cinayetine kurban giden gençlerin yakınları katıldı. Aileler, grup salonunda çocuklarının fotoğrafları ile “İç Güvenlik Yasası’na hayır”, “Polis devletine hayır” yazan pankartlar taşıdılar. Kılıçdaroğlu, salona gelişinde ailelerle tek tek tokalaştı. CHP milletvekilleri ve salonda bulunan bazı dinleyiciler, yakalarına öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taktılar. CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da “Kadın katliamı var” yazılı yaka kartı taşıdı. Toplantı Özgecan ve şiddet kurbanı kadınlar için saygı duruşuyla başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler