Vatan dersini kırma kavgası

MHP lideri Bahçeli, Süleyman Şah operasyonu nedeniyle Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i ağır sözlerle eleştirdi. Bahçeli, Özel’e “Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın?” sözleriyle yüklendi.

Yayınlanma: 24.02.2015 - 22:42
Abone Ol google-news

Grupta konuşan Bahçeli, Süleyman Şah operasyonuyla ilgili Özel’i sert eleştirdi:

Harbiye’de vatan dersini mi kırdın?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Şah operasyonuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i de sert sözlerle eleştirdi. Özel’e, “Sayın Özel Paşa, senin için vatan nedir? Yoksa Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın?”diye soran Bahçeli, hükümete de “AKP’nin lügatında erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır, kalan kısmı da susmaktır” sözleriyle yüklendi.

Bahçeli, Süleyman Şah operasyonunu “29 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’dan beri ilk kez geri çekilme ve ilk kez toprak kaybetme operasyonu” olarak nitelendirdi. Davutoğlu’na “Stratejik derinliğin çuvalına her şeyi koydun da bir tek vatanı mı unuttun” diye soran Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan için de “Sayın Erdoğan bu çerçevede sana bir şey demek zaman israfıdır, zira sen vatanla yollarını çoktan ayırdın, çoktan bu defteri kapattın” sözleriyle seslendi.

İç Güvenlik Paketi’nin görüşmeleri sırasında Meclis’in “arena”ya döndüğünü, kavgalar ve yaralanmaların milli iradenin saygınlığını hafiflettiğini vurgulayan Bahçeli, “TBMM Erdoğan’ın maşası, oyun alanı değildir” dedi.

Bahçeli, “Sümeyye Erdoğan’a suikast” iddialarıyla ilgili ise “hükümetin sıkışınca mağduriyet butonuna bastığını” dile getirerek “Erdoğan, eğer sen delikanlıysan, 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nun içyüzünü, villada oğlunun eritemediği servetin kaynağını açıkla da görelim” dedi.

 

Özel’den yanıt: Sorgulayamazsın

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Süleyman Şah operasyonu nedeniyle dünkü grup toplantısında kendisine yüklenen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yazılı açıklamayla yanıt verdi. Özel, “MHP Genel Başkanı’nın, sarf ettiği yakışıksız sözleri, kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştıramadığımı, kendisinin siyasi kişiliği nedeniyle polemiğe girmek istemediğimi, 46 yıldır yüce Türk milletine ve onun milli ordusuna hizmet etmiş bir kişi olarak benim vatan, millet bayrak şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyor ve yüce Türk milletinin takdirlerine sunuyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel’i eleştiren Bahçeli’yi sert sözlerle hedef aldı:

Tırnağı olamazsın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhtarlarla düzenlediği 3. toplantısında, başkanlık sisteminden bahsetti. Başbanlık sisteminin getirilmesi durumunda, Meclis’in İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde olduğu gibi kilitlenmeyeceğini belirten Erdoğan, “Affedersin teröristlerin yüzlerine taktığı maskeyi yüzlerine takıyorlar. Bunlarla başedebilmenin yolu başkanlık sistemi. Başkanlık sistemi bizim genlerimizde var” dedi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin operasyon için Özel’i eleştirmesine ise “Sen Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın” diye yanıt verdi.

Erdoğan, “Başkanlık sistemi bizim genlerimizde var. Tarihimizden gelen böyle bir sistem var. Parlamenter demokrasiye geçildi. Bir yere geldikten sonra orada patinaj başlıyor. Daha ileri gidemiyorsunuz” dedi. Parlamenter demokraside “kilitlenme” söz konusu olduğunu diyle getiren Erdoğan, örnek olarak da Meclis’te görüşmeleri süren İş Güvenik Paketi’ni verdi. Erdoğan, “312 milletvekili 220 milletvekilini kilitliyor” görüşünü savunuyor.

AKP’li TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya küfürler, hakaretler edildiğini ileri süren Erdoğan, “Affedersin teröristlerin yüzlerine taktığı maskeyi yüzlerine takabiliyorlar. O zaman senin bu terör örgütünden ayrı yerin ne? Bunlar da onu savunuyor” ifadelerini kullandı.

 

‘Devlet başkanlığı külliyesi olacak’

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda iki ayrı toplantıda 27 ilden 790 muhtarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yine sarayda 10 ilden gelen 380 muhtara seslendi. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için “İnşallah Türkiye’ye yakışır bir Cumhurbaşkanlığı külliyesi, belki de devlet başkanlığı külliyesi haline dönüşecek” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

Meksika örneği: Yasamanın da başkanı

Tüm bunlarla başedebilmenin yolunun başkanlık sistemi olduğu değerlendirmesini yapan Erdoğan, Meksika’daki başkanlık sisteminden örnek verdi. Erdoğan, “Orada Cumhurbaşkanı, yasama organının da yürütme organının da başkanı. Bu iki kamaralı sistem olur, tek kamaralı sistem olur. Bizde tek olursa daha isabetli olur” diye konuştu.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin operasyon için Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Genelkurmay Başkanı’na, askerlerimize akıl almaz ithamlarda bulunuyor. Seviyesizce hakaretler yağdırıyor. Sen Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadeleyi bunlar sürdürüyor. Sen Ankara’dan kurusıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl millilik” dedi.

 

‘Bunlar türbe bilmez’

CHP ve MHP’nin Esad rejimi ve terör örgütleri ile birlikte hareket ettiğini öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Operasyona karşı çıkanların yeri onların yanıdır. Hayatları boyunca bir türbenin önünden geçmemiş olanlar sabah akşam zikreder hale geldi. Bunlar türbe nedir bilmezler?” diye konuştu.

 

Muhtarlara nikâh yetkisi

Erdoğan, muhtarlara evlendirme yetkisi verileceğini de açıkladı. Erdoğan, “Meclis’te görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi ile büyükşehirlerde köy iken mahalle haline dönüşen yerleşim yerlerindeki muhtarlarımıza evlendirme yetkisi de veriliyor” dedi.

 

Sarıkamış’a şehitlik

Erdoğan, Çanakkale Şehitliği gibi Sarıkamış’a da bir şehitlik yapılacağını bildirirken “Benim dedem de orada şehit oldu. Ama bunlar Sarıkamış’ın semtine bile uğramamıştır. Onların aklına Sarıkamış deyince kayak gelir. Sarıkamış’ı Çanakkale gibi tarihi hafızamıza kazandıracak yad edildiği örnek bir yer haline getireceğiz” dedi.

 

‘Genlerinde zorbalık var’

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in iktidara yakın gazeteler için “el koyacağız” yönündeki açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, “Sorarsan onlar demokrat, ben diktatörüm. Bunların genlerinde var zorbalık” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler