Çözüm Süreci’nde ortak deklarasyon açıklanıyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Heyeti ile Dolmabahçe Başbakanlık Ofis'te bir araya gelecek. Saat 11.00 sıralarında başlayacağı belirtilen görüşme için HDP heyeti ofise geldi.

Yayınlanma: 28.02.2015 - 09:57
Abone Ol google-news


Başbakan Yardımcısı Akdoğan,  HDP heyetiyle Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi.

Dolmabahçe'deki görüşmeye İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katılması bekleniyor. HDP adına görüşmeye ise İmralı heyetiinin yanısıra Eşbaşkanların da katılması bekleniyor.
HDP Heyeti, Akdoğan ile görüşmek için başbakanlık ofisine geldi - VİDEO

 
MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ
OHABER.com'un edindiği bilgiye göre, Akdoğan ve HDP heyeti arasında Demirtaş'ın geçtiğimzi günlerde açıkladığı Çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçilmesi için Öcalan'ın öne sürdüğü 10 temel şart görüşülecek. Eğer bu konuda uzlaşma sağlanırsa, silahlı mücadeleden siyasi müzakere sürecine geçilmiş olacak.
 
AÇIKLAMAYA DAVUTOĞLU DA KATILACAK
Heyetler arasında yapılacak görüşmede bir mutabakat sağlanması halinde ortak deklarasyon, İstanbul'da bulunan ve bu görüşme için Ankara'ya dönmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. Bu adım, çözüm sürecinde İmralı, Kandil ve HDP cephesinin uzun süredir talep ettiği noktaya geçilmesi anlamına gelecek.
 
YAYMAN AÇIKLAMIŞTI
HDP ve hükümetin ortak bir açıklama yapacağını ilk kez AKP'den aday adayı olan ve çözüm sürecini yakından takip eden Hüseyin Yayman tarafından açıklanmıştı. Yayman, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a verdiği röportajda 'Önümüzdeki günlerde Hükümet ve HDP ortak açıklama yapacak' demişti.
 
Ahmet Hakan bu iddiayı Tarafsız Bölge'de konuk ettiği HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da sormuştu. İddiayı yalanlamayan Demirtaş ise "Biz bu konuda açıklamayı hükümet kanadının yapmasının uygun olacağını düşünüyoruz" demişti.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler