CHP’de Trabzon isyanı: Parti binası işgal edildi

CHP Genel Genel Merkezi'nin milletvekili belirlemede Trabzon için kontenjan ısrarı üzerine, il Başkan, bütün ilçe başkanları ve 17 aday adayı istifa kararı alırken, kendilerine ''CHP Gençlik Militanları'' adını veren Trabzon Gençlik Kolları üyeleri, parti il binasını işgal etti.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 11:52
Abone Ol google-news


Gençlik Kolları Başkanı Erdi Çakır, genel başkanla görüşme talep edeceklerini, kontenjan uygulaması kalkana kadar eylemi sürdüreceklerini açıkladı.

BURAYA NASIL GELİNDİ
Her şey CHP Parti Meclisi'nin Trabzon için kontenjan uygulayacağını açıklamasıyla başladı. Daha önce ön seçim konusunda defalarca  genel merkez nezdinde girişimlerde bulunan  Trabzon örgütleri, kontenjan kararına çok büyük tepki gösterdi.  İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, tüm ilçe başkanı ve aday adaylarını toplantıya çağırdı. Toplantıda, kontenjan kararının değişmemesi halinde tüm örgütün ve aday adaylarının istifa edeceğinin genel merkeze ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilk elden bildirilmesi kararı alındı. Böylece Ankara'ya gidildi. Genel Başkan Yardımcıları ve parti yöneticilerine durum anlatıldı. Uzun, bizzat genel başkanla görüştü. Uzun'un açıklamalarına göre genel başkan kontenjanın kaldırılması ve eğilim yoklamasında çıkan sonuca saygılı olunması yolunda çözüm bulma sözü verdi. Zafer havasıyla Trabzon'a dönen örgüt temsilcileri ve aday adayları, seçim çalışmalarına başladı. Geçen haftasonunda da aday adayı tanıtım töreni yapıldı. Törene, kontenjan başvurusu yaptığı için tepkileri çeken milletvekili Volkan Canalioğlu  ve 17 aday adayı katıldı.
Ancak, genel merkezin henüz kontenjan kararını resmen kaldırmaması rahatsızlık yarattı. Dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ise beklenen resmi karar çıkmadı.
Bunun üzerine il başkanı  Güzide Uzun, tüm ilçe başkanları ve aday adaylarını olağanüstü toplantıya çağırdı. Daha önce açıklanan istifa kararının işleme koyulması yolunda yeni bir karar alındı. İstifaların, bugün saat 12:00'de noter huzurunda yapılacağı açıklandı.

İŞGAL EYLEMİ
Bu arada, Trabzon CHP Gençlik Kolları da toplanarak durumu protesto etmek ve kontenjanı geri aldırmak için işgal eylemi başlatma kararı aldı. Böylece gece yarısı saat 02:30'da parti iş binası işgal edildi.

viratrabzon'a açıklamalarda bulunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Erdi Çakır, il yöneticileri dahil partiye kimseyi almayacaklarını, partiye el koyduklarını söyledi. Genel merkezin anti demokratik kontenjan kararını tanımadıklarını belirtti. Bu karar değişene ve sonuçları kesin olacak eğilim yoklaması kararı alınana kadar eylemi sürdüreceklerini söyleyen Çakır, şöyle konuştu:

''Bu eylemimiz Trabzon'a karşı yapılan hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı bir tepkidir. Gerekli örgütlenmeyi yaptık. Gece yarısı 25 arkadaşımızla el koyma işlemini gerçekleştirdik. Dışarıdaki arkadaşlarla dönüşümlü olarak bu eylemi sonuna kadar sürdüreceğiz. Günlerce, gerekirse haftalarca, gerekirse açlık grevi yapacağız. Genel Merkez, parti içi demokrasiyi; halkın, parti tabanı ve örgütlerin görüşlerini dikkate alana kadar mücadelemiz sürecek.''

Gençlik Kolları üyesi Ece Yıldız da, genel başkanla görüşmek istediklerini, onun ağzından bu anti demokratik kararın değiştiğini öğrenmeden eylemi sonlandırmayacaklarını belirtti.

CHP GENÇLİK MİLİTANLARI
Bu arada viratrabzon'a açıklamalarda bulunan Çağdaş Tüylü, artık gençlik kolları üyesi olmadıklarını, bu görevlerinden istifa ettiklerini, ''CHP Gençlik Militanları'' olarak anılmak istediklerini söyledi. Çağdaş Tüylü, ''Genel Başkanımız gençliğe militan mücadele çağrısı yapmıştı. İşte biz o militan gençlik olarak bu iradeyi ortaya koyduk'' dedi.

BASIN AÇIKLAMASI

Gençlik Kolları, facebook sayfasında bir de basın açıklaması yayınladı. İşte o açıklama:

TRABZON CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENÇ MİLİTANLARI OLARAK 16.03.2015 TARİHLİ MERKEZ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINDA ALINAN TRABZONDA KONTEJANLI EĞİLİM YOKLAMASI KARARINA TEPKİ OLARAK CHP TRABZON İL BAŞKANLIĞI'NI İŞGAL ETMİŞ BULUNMAKTAYIZ.
TRABZON CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENÇ MİLİTANLARI OLARAK PARTİMİZİN KARAR ORGANLARI TARAFINDAN DEMOKRATİK ÖZGÜRLÜKLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK TRABZONDA YAPILACAK OLAN MİLLETVEKİLİ BELİRLEME YÖNTEMİNİN ÖN SEÇİM OLARAK BELİRLENENE KADAR PARTİ BİNASINA HİÇBİR PARTİ ÜYESİNİ ALMAYACAĞIZ VE BU EYLEMİ SONLANDIRMAYACAĞIZ...



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler