İdris Naim Şahin partisinden istifa etti

MİLAD Genel Başkanı İdris Naim Şahin'in kendi kurmuş olduğu partisinden bugün itibariyle istifa ettiği öğrenildi.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 22:42
Abone Ol google-news

Aralık 2013'te AKP'den istifa eden İdris Naim Şahin, siyasi hayatına devam ettiği ve kurucu ve Genel Başkanı olduğu MİLAD'dan (Millet ve Adalet Partisi) istifa etti.

AKP'den istifa ederek MİLAD Partisi'ni kuran Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, partisinden istifa ettiğine dair dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Milad Parti'sinin önümüzdeki genel seçimlerde SP-BBP ittifakında yer alacağı konuşuluyordu.

İDRİS BAL DA İSTİFA ETMİŞTİ

Hükümete yönelik gerçekleşen 17-25 Aralık darbe operasyonları sonrası AKP'den istifa eden bir diğer isim olan Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal da 31 Mart'ta kurucusu ve Genel Başkanı olduğu Demokratik Gelişim Partisi'ndeki görevinden istifa etmişti.

'BİZ İDRİS NAİM ŞAHİN DEĞİLİZ' DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bugün yaptığı açıklamada, '11.'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte yeni parti kuracaklar' iddiasına "Biz İdris Naim Şahin değiliz, Emine Ülker Tarhan değiliz, kendi kendine parti kurup sonra o partiden ayrılan biri değiliz" yanıtını vermişti.

İDRİS NAİM ŞAHİN KİMDİR?

1989 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. 1999 yılından itibaren İBB Başkan Danışmanlığı, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörlüğü ve İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve 2001-2011 yılları arasında genel sekreterlik görevini yürüttü. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 Milletvekili Seçimleri'nde İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

24. Dönem Ordu milletvekili olarak tekrar TBMM'ye girdi. Seçimlerden hemen sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet'te İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. 24 Ocak 2013 tarihinde Kabine revizyonu ile Başbakan tarafından görevinden alındı. Yerine İstanbul eski Valisi ve AKP Mardin milletvekili Muammer Güler getirildi. Şahin daha sonra görevini milletvekili olarak sürdürdü. 17-25 Aralık operasyonları sonrası AKP'yi eleştirerek istifa etti. MİLAD Partisini kurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler