İşte çöküşün izleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan okul müdürlerini toplayıp, damadı Berat Albayrak oy için meydanlara çıkarken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözleri manidar bulundu.

Yayınlanma: 18.04.2015 - 22:05
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermeni soykırımı konusunda açıklamalar yapan Papa ve karar alan Avrupa Parlamentosu’na “Bize tepeden konuşamazlar. Kimse bize kibirle konuşamaz” tepkisini gösterdi.

Davutoğlu, Memur-Sen 5. Olağan Genel Kongresi’nde konuştu. Davutoğlu, “Sizin özel talebiniz olan ek derece talebi konusunda, 15 Ocak 2005’ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ek derece verilmesi konusunda da prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak” dedi. Davutoğlu, fazla mesai konusunda da herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde de gereken adımların atılacağını, tatil ve ücretlerle ilgili düzenlemelerin de yapılacağını, ihtiyaç duyulan yerlerde de ek personel takviyesi yapılacağını dile getirdi.

 Manidar sözler

Davutoğlu, devleti temsil edenlerin, milletin huzurunda, emreden değil, emir alan makamında bulunduklarını vurguladı. “Bu benim yakınımdır, bu benim akrabamdır, bu benim tanıdığımdır” diyerek devletin yürütülmeye başlanmasında çöküşün izlerinin görüleceğini dile getiren Davutoğlu, “Sadece ve sadece seçilmiş siyasi iradeyle iş yapacak, o iradeye tabi olacak, milli iradeye tabi olacaksınız ve millete hesap makamında olacaksınız. Aynı şekilde memurlar arasında örgütlenerek, bürokrasi içinde örgütlenerek, seçim sandığına gitmeden bu milletin iradesine hükmetmeye kalkan bir yapı varsa, ister bu yapı paralel yapı olsun ister vesayet olsun, ister cuntalaşma olsun hiçbirine izin vermeyiz” dedi.

Dışarıdaki “paralel imamların” emrinde olunmasına izin verilmeyeceğini söyleyen Davutoğlu, “Amir olan millettir, memur olan devlettir. Amir olan millet ise milletin huzuruna gideceğiz. Ben şu bürokratik yapıda, şu memurlar arasında örgütleneyim onun üzerinden siyasete şantaj yapayım, onun üzerinden milleten almadığım bir egemenliği kullanayım, diye düşünen biri varsa ister darbe dönemlerindeki cuntalaşmalar gibi ister 17- 25 Aralık’ta gördüğümüz türde başka bürokrasi içinde örgütlenmeler gibi bunlara önce biz izin vermeyiz sonra da devlete ve millete bağlı memurlarımız izin vermeyecektir” dedi.

 Bize tepeden konuşamazlar

Ermeni soykırımı konusunda Papa’nın açıklamalarını ve Avrupa Parlamentosu’nun kararını eleştiren Davutoğlu, “Bize tepeden konuşamazlar. Bize ister taşıdığı dini kimlikle Papa, ister Avrupa’da son dönemde artan ırkçılığın neredeyse sesi haline gelmiş olan Avrupa Parlamentosu, kimse bize tepeden konuşamaz, kimse bize kibirle konuşamaz. Bizimle konuşacak olan göz mesafesinden konuşacak” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, “Her alanda bu milleti onurlu kılmak üzere insan onuru ile milli onuru yan yana ve bir arada değerlendirmek üzere millileşme kampanyası başlatıyoruz” dedi.

 Damat da başkanlık istedi

AKP’nin İstanbul milletvekili adayı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, katıldığı seçim çalışmasında başkanlık propagandası yaptı. Albayrak, “Türkiye’nin 60-70 ve 90’lardaki gibi patinaj çektiği, gücünü, parasını heba ettiği dönemlere dönmemesi için hem demokratik hakların, özgürlüklerin güçlenmesi için hem de sistemsel işleyişi zorlaştıran birçok handikapın giderilmesi açısından yeni anayasa ve başkanlık çok önemlidir.

Albayrak, seçim çalışmaları kapsamında, Üsküdar Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Albayrak, 7 Haziran seçiminin hem iç dinamikler açısından hem de uluslararası ve bölgesel dış dinamikler açısından önemli olduğunu belirtti. Büyük kırılmaların, mezhepsel gerginlik ve savaşların, ekonomik ve siyasi anlamda krizlerin olduğu bir coğrafyada yaşanıldığını ifade eden Albayrak, “Bu coğrafyada, bu bölgede, siyasi istikrarı, ekonomisi, istihdama dayalı yatırım potansiyeli ile güven telkin eden ilk ve tek ülke biziz” diye konuştu. AKP denildiği zaman akıllarda kalan en önemli hususun güven ve istikrar olduğunu vurguladı.

“Bu kadar sancılı bir uluslararası konjonktürde Türkiye’de güven ve istikrarın devamı elzemdir, hayatidir” diyen Albayrak, istikrarın devamı için başkanlık sistemine gereklilik olduğunu iddia etti. “Yeni Anayasa, Yeni Türkiye diyoruz. Aslında farkında olmadan bu değişim sürecinin içindeyiz ve beraber yaşıyoruz” diyen Albayrak, “Bugün geldiğimiz nokta, bu kavşak noktası, yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi tartışmalarını da beraberinde getiriyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler