Büyü bozuldu

AKP’liler de, anketler de, muhalefet de iktidarın seçime giderken zayıfladığı konusunda hemfikir.

Yayınlanma: 17.05.2015 - 22:45
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimden sonra “kim istifa etmeli” tartışmasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı adres göstererek katıldı. Bahçeli, 7 Haziran’da AKP’nin iktidardan düşmesi halinde Erdoğan’ın da cumhurbaşkanlığından istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, iktidar olmaları halinde Saray’da periyodik Bakanlar Kurulu toplantısına izin vermeyeceklerini belirtti ve “AKP Türk siyasi hayatından silinmeli” dedi.

Bu seçimlik oyum CHP’ye

Başkanlık için % 60 hayır çıkar

Devlet Bahçeli, partisinin Mersin mitingi öncesinde sorularımızı yanıtlarken bu seçim öncesinde AKP’nin 12 yıllık uygulamalarının tamamını ortadan kaldırabilecek projeler hazırladıklarını söyledi. Bahçeli, “AKP’nin izinin kalmayacağı” projeleri bir yıl içinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bu kararlılıkla iktidar olmak istediklerini belirtti.

Bahçeli, Mersin mitingi öncesi Erdem Gül’ün sorularını yanıtladı.

‘Saraya çok alıştıysa’

MHP lideri, partisinin iktidar olması halinde Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesine izin verip vermeyeceğine ilişkin sorumuzu şöyle yanıtladı: “Her ay bu olur mu? Anayasa bu hakkı vermiş ama anayasa ‘Cumhurbaşkanı olarak bu hakkı istismar et’ diye vermemiş. Çok önemli, olağanüstü veyahut özel bilgilerin Bakanlar Kurulu huzurunda alınmasını temin eden bir toplantı. Esas üzerinde durulması gereken konu, Meclis’te sayısal çoğunluğuyla güvenoyu almış bir partinin milletvekillerinin bu kadar vesayet altında kalması, teslimiyetçi yaklaşımlarla cumhurbaşkanının ağzının içine bakmış olması. Çok yadırganacak bir durumdur. İlk toplantıyı nezaketen hoşgörü ile karşılayabilirler ama bunu ‘her ay yapacağım’ dediklerinde Bülent Arınç’ın ağlayacağı yerde dur bakalım demesi lazım.” Bahçeli, seçimi kazanması durumunda görev için Saray’a gitmesi gerekirse ne yapacağına ilişkin sorumuza ise, “Bu suali iktidarda sorumluluk alacak olana yöneltiyorsunuz. Arzulamadıkları bir iktidar olursa ‘Cumhurbaşkanı istifayı düşünecek mi’ sorusu niye aklınıza gelmiyor” sorusuyla karşılık verdi.

‘Silinmesi lazım’

MHP lideri Bahçeli, “Erdoğan’ın istifa etmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Kesin olarak. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugüne kadar ortaya koymuş olduğu bir ‘parti eşbaşkanı’, bir ‘başbakan eşbaşkanı’ gibi tavrı ve bu tavır doğrultusunda ortaya koymuş olduğu eylemler, beklenildiği sonuç alınmadığı takdirde istifasını gerektiren bir etik durum olarak karşımıza çıkması lazım; ama Kaçak Saray’a çok alıştıysa, oradan istifası ona çok ağır gelir. Ona da bakacağız bir şekilde.”

Bahçeli, seçim sonrası koalisyon olasılığı doğması halinde, AKP’nin bir dönem dinlenmesini isteyip istemeyeceği sorumuza da “Dinlenmesine gerek yok, silinmesi lazım. Kim o? O AKP. Türk siyasi hayatından silinmesi lazım” karşılığını verdi. Bahçeli, oyları sürekli artan bir partinin genel başkanının da “kurda kuşa yem edilmemesi” gerektiğini belirterek MHP’nin ciddi bir oy artışından umutlu olduğunun mesajını verdi.

‘Allah şifa versin’

Bahçeli’ye sağlık nedeniyle rapor alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e yönelik daha önce yaptığı “Sen Harbiye’de vatan konusu anlatılırken dersi mi kırdın” sözlerinin anımsatılması üzerine de şunları söyledi:

“Sağlık konusu bizim söylediklerimizden oluşmuş algı olarak kabul edilemez. Allah şifa versin. Rahatsız olsun diye de konuşmuyoruz. Türkiye’nin meseleleri üzerinden düşüncelerimizi söylüyoruz. Sağlıklı ve uzun ömürlü olsun da sorunları çözsünler, bu bizim için daha iyi.”

Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun Süleyman Şah Türbesi’ne gidip dua etmesi ile ilgili olarak da “Hiçbir ciddiye alınacak tarafı yok. Kaçacaksın, getireceksin, göstermelik bir yere koyacaksın, sonra da gidip dua edeceksin. Millet bu kadar saf değil” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam cezasını da eleştirdi. Türkiye’de idamın kalktığını dünyadaki gelişmelerin de bu yönde olduğunu belirterek kamu vicdanının idamın uygulanmaması yönünde olduğunu söyledi.

Bahçeli, “Bu konuyu Türkiye’de en çok istismar edecek olan da Tayyip Erdoğan’dır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler