HDP'ye bombaya siyasilerden tepki

Davutoğlu HDP’ye saldırılarla ilgili olarak sorumluların takipçisi olacakları mesajını verirken CHP lideri, siyasilerin diline dikkat etmesi gerektiği yönünde uyarı yaptı.

Yayınlanma: 19.05.2015 - 05:16
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Karaman mitinginde yaptığı konuşmada, HDP’ye yapılan saldırılarla ilgili olarak, “HDP binalarına saldırıları şiddetle kınıyorum. Sorumluların takipçisi olacağız. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için talimat verdim” diye konuştu.

‘Dilinize dikkat edin’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yaralananlara şifa mesajında siyasilere uyarı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Siyasiler olarak öncelikle bizler toplumda gerilim yaratacak açıklamalardan kaçınmalıyız. Hep birlikte bu saldırıların karşısında durmalıyız” diye konuştu.

Kalın: Delil beklesinler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bunun üzerinden siyaset yapmak yerine, delillerin gelmesini beklesinler” dedi. AKP Mersin Milletvekili Adayı Muhsin Kızılkaya twitter üzerinden, “Sadece ses bombası bilgisi var. Büyük bir panik havasının yaratıldığı muhakkak” mesajını paylaştı.

Tayyar PKK’yi suçladı

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise “PKK bir mağduriyet algısı oluşturmak için metropol kentlere bomba süsü verilmiş paketler gönderiyor. Adana ve Mersin saldırılarının arkasından PKK çıkabilir’ değerlendirmesini yaptı.

‘KAOS İSTENİYOR’

Arınç: Bu bir provokasyon

Van’da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu bir provokasyondur. Çünkü bugün saat 17.00’da o illerde HDP Genel Başkanı’nın konuşma yapacağı miting yapacağı biliniyor. Birileri, tahrik etsinler millet birbirine girsin, ülkede kaos meydana gelsin istemişler” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da HDP’yi ziyaret etti.

DEVLET BAHÇELİ

Failleri MHP dışında arayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saldırıya ilişkin, MHP’nin seçimlerin barış içinde geçmesini istediğini belirterek “Seçimleri gölgelemek isteyenler, bazı provokasyon olayları ile Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar. HDP’liler muhatabımız değildir. HDP, failleri MHP’liler dışında aramalıdır” dedi.

Bu arada MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, saldırılar nedeniyle dün akşam Hande Yener’in sahne alacağı gençlik konserini erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler