Şeffaflığı Saray istemedi

Başb akan Ahmet Davutoğlu’nun, ocak ayında açıkladığı Şeffaflık Paketi Erdoğan’ın olumsuz tavrı nedeniyle rafa kalktı.

Yayınlanma: 01.07.2015 - 06:29
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ocak ayında açıkladığı Şeffaflık Paketi’ndeki “Meclis’te grubu bulunan grup başkanvekilleri, il başkanları dahil olmak üzere mal bildirimi zorunluluğu getirilecek” maddesi Saray engeline takıldı.

Davutoğlu, “Meclis’te grubu bulunan grup başkanvekilleri, il başkanları dahil olmak üzere mal bildiriminde zorunluluk gelecek. TBMM’ye mal bildiriminde bulunacaklar” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, itiraz ederek, parti yöneticilerine “Mal bildirimini il ilçe başkanları düzeyine indirirseniz, bu görevi üstlenecek kişiyi bulamazsınız. Böyle bir düzenlemenin zamanlaması ve içeriği çok önemli. Seçim öncesinde doğru gelmiyor” demişti. Davutoğlu, Erdoğan’ı ikna etmek için 3 görüşme yaptı. Ancak başaramayınca paket rafa kalktı.

Tribüne oynamak

“Açık Siyaset” kampanyasına MHP ve CHP’den destek geldi; AKP ise “soğuk” yaklaştı. HDP ise bu konunun değerlendirilebileceği mesajını verdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, milletvekillerinin ilgili yasalara göre TBMM Başkanlığı’na mal bildiriminde bulunduğunu, bunun dışındaki önerileri “Tribüne oynama, vitrin çalışması” olarak değerlendirdi.

MHP’li Yusuf Halaçoğlu, sadece milletvekillerinin değil, “bir partinin il ve ilçe başkanları dahil olmak üzere, bürokratların da mal varlıklarını açıklamalar gerektiğine” vurgu yaptı.

 

MHP’li Yusuf Halaçoğlu, sadece
milletvekillerinin değil,
“bir partinin il ve ilçe başkanları
dahil olmak üzere, bürokratların
da mal varlıklarını
açıklamalar gerektiğine” vurgu
yaptı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler